Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΟΣΥΑΠΕ: ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


 
 Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661



                                            Αθήνα 17/ 4 /2018                      

                                        Αριθμ. Πρωτ.:40



Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο



Καταγγέλλουμε την πυραυλική επιδρομή των ΗΠΑ – Μ. Βρετανίας και Γαλλίας ενάντια το λαό της Συρίας.

Το ιμπεριαλιστικό έγκλημα που στηρίζεται από τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, από το Ισραήλ, την Τουρκία και άλλες δυνάμεις απλώνει τη μυρωδιά του μπαρουτιού στην ευρύτερη περιοχή Συρίας, Μέσης Ανατολής, Ανατολικής Μεσογείου, ενισχύει τον κίνδυνο για ένα γενικευμένο πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.



Τα κατασκευασμένα στοιχεία και τα προσχήματα που επικαλούνται είναι δοκιμασμένα και στο παρελθόν σε πολέμους από το Ιράκ ως τη Γιουγκοσλαβία και δεν πρέπει να ξεγελούν κανένα εργαζόμενο. Και στη Συρία στην αρχή παρουσίασαν την ιμπεριαλιστική επέμβαση σαν «Αραβική Άνοιξη» και στη συνέχεια σαν πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Προσχήματα για να κρύβουν τις ορέξεις τους στην εκμετάλλευση του πλούτου χωρών-λαών.

Οι εξελίξεις στη Συρία, στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή εκφράζουν την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών, εκφράζουν ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και δεν έχει κανένα δισταγμό προκειμένου να διασφαλίσει κέρδη και αγορές. Το μόνο που τους νοιάζει είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής.

Οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των δυνάμεων που στηρίζουν το πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, είναι τεράστιες. Μπλέκουν την Ελλάδα σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς για λογαριασμό μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία. Οι λαοί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Απέναντί μας πρέπει να βάζουμε μόνο το σύστημα, που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

Κανένας μας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος στο συνεχιζόμενο έγκλημα.

Καλούμε όλα τα Σωματεία, όλους τους τους συναδέλφους να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην ιμπεριαλιστική επίθεση. Να βγουν στο δρόμο και να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που καταδικάζουν την επίθεση και δεν ξεγιελιούνται από τα διάφορα προσχήματα, που προβάλλουν οι εκπρόσωποι -στρατιωτικοί και πολιτικοί - των αστικών τάξεων για να δικαιολογούν το ματοκύλισμα των λαών.

Ø  Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Παίρνουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης των συναδέλφων μας. Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι σε κάθε εξέλιξη.

Ø  Απαιτούμε να σταματήσει η επέμβαση στη Συρία, να κλείσουν οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Ø  Καταδικάζουμε κάθε εμπλοκή της χώρας μας.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: