Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ





Πύργος 2-2-2018     


Αριθ. Πρωτ.: 172


ΠΡΟΣ:

1.    Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
email: pin@pin.gov.gr
2.    Υπουργείο Εσωτερικών
email: info@ypes.gr
3.    Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (Εν.Π.Ε.)
email: info@enpe.gr

ΚΟΙΝ.:
1.  ΑΔΕΔΥ
2.  ΟΣΥΑΠΕ
3.  Σύλλογο Υπαλλήλων ΠΕ Ζακύνθου
4.  Σύλλογο Υπαλλήλων ΠΕ Κεφαλληνίας




ΘΕΜΑ :
Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις και στα αιτήματα των συναδέλφων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου  




Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων της Π.Ε. Ζακύνθου, καταδικάζει και καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με την οποία ανατίθενται  σε συνάδελφο της Π.Ε. Ζακύνθου παράλληλα καθήκοντα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας.

Η εφαρμογή της κατάπτυστης διάταξης του άρθρου 91 του Ν. 4483/2017, που προφανώς αποτελεί τον προπομπό για την ολική εξαέρωση των ελάχιστων εναπομεινάντων συνθηκών εργασιακής σταθερότητας στο σύνολο των εργαζομένων,  αποτελεί ένδειξη αποδοχής από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων των λογικών που έχουν επιβληθεί από τις μνημονιακές πολιτικές.

Καλούμε

  • Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της υπ.  αριθ. 6038/2492/23-1-2018 απόφασή του, που αφορά την ανάθεση παράλληλων καθηκόντων σε δύο διαφορετικές και νησιωτικές Περιφερειακές Ενότητες.
  • Την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσουν στην κατάργηση της ρύθμισης του άρθρου 91 του Ν. 4483/2017 και να αντιληφθούν ότι τα υπαρκτά προβλήματα της υποστελέχωσης αντιμετωπίζονται με προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία και όχι με τον εργασιακό, κοινωνικό, οικογενειακό και οικονομικό διαμελισμό των συναδέλφων.
  • Το σύνολο των Περιφερειαρχών να αναλάβουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες  και δράσεις για την στελέχωση των υπηρεσιών και επιτέλους να απαιτήσουν την άμεση πρόσληψη  μονίμου προσωπικού, ικανού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της κοινωνίας  
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Ανδρέας Ασημακόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας

Θεόδωρος Τσίπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: