Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ



 

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στο συνεδριακό χώρο του Διοικητηρίου από 09:00 έως 13:00, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη θα πραγματοποιήσει εθελοντική αιμοδοσία με τη συνδρομή του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου και τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί Τράπεζα Αίματος με σκοπό τη δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των μελών της, την παροχή βοήθειας για ανεύρεση αίματος και την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στο συλλογικό χώρο και το κοινωνικό περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για την Τράπεζα Αίματος μπορείτε να αντλήσετε από την σελίδα του συλλόγου (http://sypeilias.blogspot.gr).

Η αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ' όλα ενέργεια ζωής για τον συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη. 

 


Στην Ελλάδα κάθε χρόνο χρειαζόμαστε 600.000 μονάδες αίματος από τις οποίες μόλις το 40% καλύπτεται από τους εθελοντές αιμοδότες, το 50% από το συγγενικό περιβάλλον και το υπόλοιπο από τις ένοπλες δυνάμεις. Σε κάθε νοσοκομείο 2/10 ασθενείς κατά μέσο όρο χρειάζονται μετάγγιση. Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του σε κάποια στιγμή της ζωής του ενώ μόνο το 5% των ατόμων που θα μπορούσαν να είναι αιμοδότες, δίνουν αίμα.

Στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση ζωής θα πρέπει να παρακάμψουμε τους φόβους και τις αναστολές μας. Αίμα μπορεί να δώσει κάθε  υγιής άνθρωπος ηλικίας από 18-62 χρονών. Η αιμοληψία διαρκεί 5min-10min, ο όγκος ολικού αίματος που λαμβάνεται είναι 450ml ± 45 και αναπληρώνεται σε λίγη ώρα με υγρά που πίνει ο αιμοδότης. Τα συστατικά του αίματος χρειάζονται μόνο μερικές ημέρες για να αναπληρωθούν.


 


Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017
σας καλούμε όλους να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση ζωής
για εμάς, τις οικογένειες μας, τους συνανθρώπους μας.
Δίνοντας αίμα προσφέρουμε το ακριβότερο δώρο
προσφέρουμε την ίδια τη ζωή


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: