Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΟΣΥΑΠΕ: Πληρωμή ελέγχων γεωτεχνικών, που διενεργήθηκαν από το 2011 και εντεύθεν


Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr

Αθήνα 29 /5 /2017
Αριθμ. Πρωτ.:60


Προς
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
ΕΝΠΕ

Κόμματα Βουλής (πλην ΧΑ)

Θέμα: Πληρωμή ελέγχων γεωτεχνικών, που διενεργήθηκαν από το 2011 και εντεύθεν.

Είναι γνωστή σε όλους η αναγκαιότητα πραγματοποίησης ποιοτικών ελέγχων, ποιότητας και καταλληλότητας φυτικών και ζωϊκών προϊόντων, τροφίμων, ζώων, σφαγείων ποιοτικών ελέγχων εξαγωγών φρουτολαχανικών κλπ και εκτός ωραρίου των εργασίμων ημερών και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες δηλ. Κυριακές και αργίες από τους συναδέλφους γεωτεχνικούς των Περιφερειακών Ενοτήτων των Περιφερειών της χώρας καθώς και από υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που εργάζονται σε σημεία εισόδου, εξόδου, εκτελωνισμού κλπ.
Παρότι οι προβλεπόμενες για τους ελέγχους αυτούς αποζημιώσεις, οδοιπορικά έξοδα κλπ καλύπτονται από τα πρόσθετα τέλη, που εισπράττονται ανταποδοτικά, αυτά δεν αποδίδονται στους δικαιούχους, εδώ και χρόνια.
Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες με τις οφειλές στους γεωτεχνικούς από το Σεπτέμβριο του 2011 και εντεύθεν. Με διάφορες δικαιολογίες οι συνάδελφοι δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους (απασχόληση εκτός ωραρίου και χιλιομετρικές αποζημιώσεις για την χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων τους).
Και ενώ είχε κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή, που έδινε τη δυνατότητα εκκαθάρισης παλαιών δαπανών των ελέγχων αυτών, αυτή δεν προχώρησε για άγνωστους σε εμάς λόγους.
Ζητάμε την κατάθεση και ψήφιση σχετικής τροπολογίας, που να δίνει την δυνατότητα στις οικονομικές υπηρεσίες των Περιφερειών να ξεπεράσουν τεχνικά προβλήματα ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι συνάδελφοί μας τα δεδουλευμένα τους από το 2011 έως σήμερα.
Η προτεινόμενη τροπολογία μπορεί να είναι αντίστοιχη της παλαιότερης:
«Δαπάνες για ελέγχους των Περιφερειών, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 14
του ν. 3460/2006, όπως ισχύει, οι οποίες προέκυψαν κατά τα έτη 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 και 2016 εκκαθαρίζονται σε βάρος των πιστώσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των Περιφερειών Ε.Φ. 29-110 στον ΚΑΕ 0567 έτους 2017, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής Διάταξης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: