Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΟΣΥΑΠΕ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ



   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr

Αθήνα  13 /5 /2017
Αριθμ. Πρωτ.:51

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το 4ο μνημόνιο, που φορτώνει νέα βάρβαρα μέτρα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ενώ δίνουν νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας, ΕΕ και ΔΝΤ.
Συγκεκριμένα:
·         Προχωρούν σε νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος! Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα! Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.
·         Τσακίζουν τις συντάξεις! Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο. Οι εκτιμήσεις προβλέπουν ότι από τη νέα συμφωνία θα θιγούν πάνω από 900 χιλιάδες συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη πάνω από 700 ευρώ. Η σφαγή των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια αγγίζει αθροιστικά τα 10 δις ευρώ!
·         Καταργούν την Κυριακή αργία! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών! Η κυβέρνηση φέρνει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα! Μας επιστρέφει σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα!
·         Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.
·         Γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν για την κοινωνική πρόνοια. Βάζει νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.
·         Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων. Τσακίζουν τους μισθούς μας!
·         Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το lock out (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.
·         Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά. Το χαντακωμένο λαϊκό εισόδημα θα επιδεινωθεί κι άλλο.
·         Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα funds.
·         Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» θέλουν να βάλουν στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου! Βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων!

Σ’ αυτή την επίθεση και στην προσπάθεια που κάνουν, ώστε να αποδεχτούμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα και να συναινέσουμε στο στόχο για τον οποίο παίρνονται, την ανάκαμψη δηλαδή της καπιταλιστικής κερδοφορίας, εκβιάζουν, θέτουν ψευτοδιλλήματα στο λαό, μοιράζουν κάλπικες υποσχέσεις ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλάζει κάτι προς το καλύτερο, προκειμένου να αποσπάσουν την ανοχή του.
Σα να μην έφθανε αυτό, μας λένε ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας. Η κατρακύλα της «αριστερής» κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Με τη στήριξη όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων, εργοδοτικών οργανώσεων, κυβερνητικού συνδικαλισμού, θέλει να εμφανίσει ως εθνικούς στόχους τη «δίκαιη» ανάπτυξη και τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας. Δεν προλαβαίνει να ειπράττει συγχαρητήρια από ντόπιους κεφαλαιοκράτες και από εκπροσώπους διεθνών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών.
Οι εργαζόμενοι αντιλαμβανόμαστε το ταξικό πρόσημο της πολιτικής τους. Την ίδια ώρα που υλοποιούν μία προς μία τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών, όπως η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η μείωση του φορολογικού συντελεστή κερδών από 29% στο 26%, κόβουν από το λεηλατημένο εισόδημα κάθε μισθωτού και συνταξιούχου επιπλέον 600ευρώ από τη μείωση του αφορολόγητου.
Εξοικονομούν από εμάς χρήματα, για να μπορούν να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης υπηρετούν, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η λειτουργία των Περιφερειών. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες αμέσως μετά το κλείσιμο της αντιλαϊκής συμφωνίας και ενώ δημοσιεύτηκε η πρόταση του ΥΠΕΣ για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Έχουν άλλωστε αποδείξει ότι βρίσκονται στην πρωτοπορία της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής, ταγμένη στο στρατηγικό στόχο της υποβοήθησης της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.
Ο νέος Καλλικράτης έρχεται  με ανασχεδιασμό όλων των αρμοδιοτήτων μας στην κατεύθυνση του μικρού επιτελικού κράτους, με προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας, ώστε η Τοπική Διοίκηση να παίξει το ρόλο της στην «παραγωγική ανασυγκρότηση» της χώρας. Με εργαλείο τη λεγόμενη αξιολόγηση των ΔΥ θα καταργήσουν υπηρεσίες, θα εκχωρήσουν τομείς αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, θα επιδιώξουν να ικανοποιήσουν την απαίτηση του ΣΕΒ για 300.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Αυτό το μέλλον επιφυλάσσουν και στον κλάδο μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ας γίνει η 17 ΜΑΗ μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, μέρα, που θα δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε απέναντί τους, συλλογικά, συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας. Ας δώσουμε την απάντησή μας στην αλαζονεία των κυβερνώντων, που κοκορεύονται ότι περνάνε τα μέτρα χωρίς λαϊκές αντιδράσεις ή λένε ότι «το κράτος παίρνει τα λεφτά των συνταξιούχων για να μην τα σπαταλάνε τα εγγόνια τους σε καφέδες». Ας στείλουμε το μήνυμα ότι μπορεί προσωρινά να περνάνε τη βάρβαρη πολιτική τους αλλά μέσα από την αγωνιστική αφύπνισή μας, απαντάμε στην πολιτική τους, αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι στην υποβάθμιση της ζωής μας.
Γυρίζουμε την  πλάτη στις αυταπάτες, που μοιράζουν κυβέρνηση και κόμματα. Με ετοιμότητα, επαγρύπνηση και εγρήγορση δίνουμε απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου που μεγαλώνει, σε παλιά και νέα μνημόνια.

Εμείς οι εργαζόμενοι, έχουμε ένα δρόμο να επιλέξουμε.
Αυτόν της γενικευμένης αγωνιστικής  απεργιακής απάντησης.

Όλοι στην απεργία. Όλοι στους δρόμους.
Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και η κοροϊδία για τα αντίμετρα, για να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί τους.
Για να μην χύσει ο λαός το αίμα του για τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: