Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΟΣΥΑΠΕ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ



   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr

                                            Αθήνα  16 /2 /2017                      
                                        Αριθμ. Πρωτ.: 26


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΟΣΥΑΠΕ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Σήμερα 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΣΥΑΠΕ με εκπροσώπους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με επικεφαλής τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Καραγκούνη.
Θέσαμε τα παρακάτω αιτήματα και ζητήσαμε άμεση επίλυση των σχετικών προβλημάτων:
1.        Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.
2.        Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.
3.        Επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις δηλώσεις κωλύματος ή δικαιώματος αποχής από το έργο των εξετάσεων οδήγησης σε υπηρεσίες με μικρότερο των 21 εξεταστών.
4.        Κατάργηση της ρύθμισης του ν.4439/2016, με την οποία χαρακτηρίζεται ως αυτοτελές πειθαρχικό παράπτωμα η όποια καθυστέρηση σε χορήγηση άδειας λειτουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων.
5.        Επαναλειτουργία των «Μικτών Κλιμακίων» και ρύθμιση της αποζημίωσης των συναδέλφων, που μετέχουν σε αυτά.
6.        Κατάργηση των προβλεπόμενων παραβόλων για τους υπαλλήλους των Περιφερειών, που απαιτείται να ανανεώσουν τις επαγγελματικές άδειες οδήγησης κλπ.

Στη συζήτηση, που έγινε θίξαμε τα ζητήματα που σχετίζονται με την αναβάθμιση των εξετάσεων οδήγηγης και της οδικής ασφάλειας.
Από την μεριά του Υπουργείου, μας γνωστοποιήθηκε ότι έχει υποβληθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες πρόταση, που αφορά τις εξετάσεις οδήγησης, χωρίς όμως αυτή να έχει υιοθετηθεί ακόμα από την πολιτική ηγεσία και τέλος καθόρισε νέα συνάντηση για τις 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου να μας δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για όλα τα παραπάνω.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: