Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΑΔΕΔΥ: Οι Περιφερειάρχες τοποθετούν τους «αρεστούς» σε θέσεις ευθύνης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι Περιφερειάρχες τοποθετούν τους «αρεστούς» σε θέσεις ευθύνης
Οι Περιφερειακές Αρχές συνεχίζουν να προωθούν συστηματικά μια διοικητική ιεραρχία, που στηρίζεται στη λογική των προσωπικών επιλογών τους, αδιαφορώντας για την όποια διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αξιοκρατία, ακόμα και για την ισχύουσα νομοθεσία.
Συγκεκριμένα μια σειρά από καταγγελίες της Ομοσπονδίας Συλλόγων στις Αιρετές Περιφέρειες (ΟΣΥΑΠΕ) αλλά και Πρωτοβάθμιων Συλλόγων και εργαζομένων (π.χ. Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ.), για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην τοποθέτηση υπαλλήλων στις θέσεις ευθύνης, στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας κτλ καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά πως σε αυτό συνέβαλε η απουσία εφαρμογής, τα τελευταία χρόνια, αντικειμενικού και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων με διαφανείς διαδικασίες. Τεράστια είναι η ευθύνη των Κυβερνήσεων που εδώ και χρόνια απαξιώνουν το θεσμικό πλαίσιο σκοπεύοντας στον απόλυτο έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης. Την ίδια τακτική ακολουθεί, δίνοντας το κακό παράδειγμα και στις περιφέρειες, και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία καρατομεί και τοποθετεί Διευθυντές και προϊσταμένους κομματικά αρεστούς, σε όλο το Δημόσιο, παρακάμπτοντας τον Ν. 4369/2016, που η ίδια ψήφισε.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ζητά από τους Περιφερειάρχες να εφαρμόσουν άμεσα τα προβλεπόμενα, ώστε να αποφευχθούν δυσλειτουργίες εντός των οργανικών μονάδων, καθώς και  ζητήματα αμφισβητήσεων, νομιμότητας διοικητικών πράξεων και στελέχωσης Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για μια Δημοκρατική δημόσια διοίκηση, με θεσμούς αξιοκρατίας και ελέγχου, προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: