Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΟΣΥΑΠΕ: Δηλώσεις κωλύματος ή δικαιώματος αποχής από το έργο των εξετάσεων οδήγησης



   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr

                                             Αθήνα  30 /1 /2017
                                        Αριθμ. Πρωτ.:10

      Προς
Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

Θέμα: Δηλώσεις κωλύματος ή δικαιώματος αποχής από το έργο των εξετάσεων οδήγησης.


Παρά τα έγγραφα Δ/νσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειών της χώρας (πχ το αρ.90517/123/147-2016 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.) καθώς και Συλλόγων εργαζομένων σε σχέση με τις δηλώσεις κωλύματος ή δικαιώματος αποχής από το έργο των εξετάσεων οδήγησης, για τις  υπηρεσίες με λιγότερους από 21 υπαλλήλους-εξεταστές τα ερωτήματα παραμένουν.
Επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα και παρακαλούμε για σαφείς απαντήσεις.
Στις υπηρεσίες με λιγότερους από 21 υπαλλήλους-εξεταστές:
  1. με ποιο τρόπο υποβάλλονται τα προσωπικά κωλύματα-εξαιρέσεις των υπαλλήλων εξεταστών, για προσωπικούς λόγους, σε μηνιαία βάση,
  2. πως ασκείται η δυνατότητα αποχής από το έργο των εξετάσεων σε μηνιαία βάση, για προσωπικούς λόγους,
  3. αν οι υπάλληλοι, στους οποίους έχει χορηγηθεί μειωμένο ωράριο για ανατροφή τέκνου ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο με ανάλογη μείωση των αποδοχών τους, έχουν την δυνατότητα αποχής από το έργο των εξετάσεων.

Ζητάμε απαντήσεις με σαφήνεια, δεδομένου ότι στις περισσότερες Δ/νσεις εκτός Αττικής-Θεσσαλονίκης ο αριθμός των εξεταστών οδήγησης είναι μικρότερος των 21 και με τις ασάφειες που υπάρχουν δημιουργούνται προβλήματα, άσκοπες αντιπαραθέσεις και ανισότητες μεταξύ των υπαλλήλων στο δικαίωμα της μηνιαίας αποχής ή ακόμα της δήλωσης του προσωπικού κωλύματος, .
Σε τελευταία ανάλυση δεν μπορεί ένα δικαίωμα να μην είναι καθολικό για όλους τους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι ιδιαίτερα στις «μικρές» υπηρεσίες να πληρώνουν τις συνέπειες της υποστελέχωσης των υπηρεσιών.-
Κοιν/ση
  1. ΕΝΠΕ
  2. Περιφερειάρχες
  3. Σύλλογοι-μέλη μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: