Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Προσλήψεις τακτικού προσωπικού έτους 2016


ΣΥΛΛΟΓΟI ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                         
Π.Ε. Αχαΐας, Π.Ε. Ηλείας     
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ                                            
                                                                            

Προς :
Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας,
 Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας, Αιτ/νίας, Ηλείας

Κοιν:
Θεματικούς  Αντιπεριφερειάρχες,
Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου  Δυτικής Ελλάδας,
Μέλη Περιφερειακού  Συμβουλίου
Μέλη μας


ΘΕΜΑ:
Προσλήψεις τακτικού προσωπικού έτους 2016


Την εναντίωση τους για τον τρόπο χειρισμού της Περιφερειακής Αρχής στο θέμα της πρόσληψης τακτικού προσωπικού στην ΠΔΕ εκφράζουν οι σύλλογοι υπαλλήλων των ΠΕ Αχαΐας, και Ηλείας .
Πιο συγκεκριμένα:
1)      Οι σύλλογοι αν και για το θέμα των προσλήψεων έχουν εκφράσει πολλές φορές προφορικά και εγγράφως θέσεις στην Π.Α. δεν είχαν καμία είδους ενημέρωση από την πολιτική και την υπηρεσιακή ηγεσία .
Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι οι δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη κατά τις συναντήσεις με τους συλλόγους των υπαλλήλων ότι τουλάχιστον θα ενημερώνει τα Δ.Σ. για αντίστοιχα θέματα ώστε να μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους  είναι κενές περιεχομένου. Η ενημέρωση για το θέμα 2 της συνεδρίασης του Π.Σ. έγινε μέσω της ανακοίνωσης των θεμάτων στην ιστοσελίδα την ΠΔΕ χωρίς να γνωρίζουμε την εισήγηση το σκεπτικό της, τα έγγραφα του υπουργείου εσωτερικών, τα έγγραφα της ΕΝΠΕ κτλ .
2)      Δυστυχώς επιβεβαιώνονται σε  πολύ σύντομο χρονικό διάστημα  οι ενστάσεις που είχαμε εκφράσει στο Π.Σ. για το θέμα της Μισθοδοσίας από 1/1/2016 των υπαλλήλων των αιρετών Περιφερειών μέσω των προϋπολογισμών των Περιφερειών. Πάγια θέση των εργαζομένων στις Περιφέρειες είναι η καταβολή της μισθοδοσίας μέσω του Κρατικού προϋπολογισμού με ευθύνη του κράτους. Ότι η μεταφορά  της ευθύνης της μισθοδοσίας των υπαλλήλων στις Περιφέρειες είναι πολιτική απόφαση της συγκυβέρνησης Συριζα –Ανελ που εντάσσεται στη λογική για ένα μικρότερο, πιο «ευέλικτο» και επομένως πιο διαχειρίσιμο κράτος. Η λογική αυτή φυσικά εκπορεύεται από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ για αποδυνάμωση του οργανισμού - κράτους των μελών της στα πλαίσια  διευκόλυνσης μετακίνησης προϊόντων και κεφαλαίων που νομοτελειακά ταξινομεί σε δεύτερη μοίρα βασικά ζωτικά αγαθά τα οποία αποτελούν υποχρέωση του κράτους σε οποιαδήποτε μορφή του (Γενική – κεντρική Κυβέρνηση).
Τα παραπάνω επιτείνονται από την εξόχως  γραφειοκρατική διαδικασία που ακολουθείται από 1/1/2016 στα θέματα μισθοδοσίας η οποία δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στην λειτουργία των περιφερειών όπως περίτρανα αποδεικνύεται με τα πρόσφατα προβλήματα στις μετατάξεις, αποσπάσεις υπαλλήλων στο διορισμό αθλητών, συγγενών θανόντων εν τη υπηρεσία, προστατευόμενων ατόμων  που ρυθμίζονται από ειδικές  διατάξεις στην ΠΔΕ από 1/1/2016 λόγω μη ύπαρξης ικανών πιστώσεων μισθοδοσίας.
3)      Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη λογική της εισήγησης στο Π.Σ. για τον προγραμματισμό των προσλήψεων στον αριθμό των 20 υπαλλήλων για τους εξής λόγους:

·         Η μείωση του αριθμού των υπαλλήλων το χρονικό διάστημα 2011-2016 είναι περίπου 300 υπάλληλοι. Ακόμα και την αναλογία του 1 προς 5 (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις) του ν.3833/2010 να ακολουθούσε το Π.Σ. θα οδηγούσε σε προγραμματισμό προσλήψεων της τάξης των 60 υπαλλήλων στην ΠΔΕ.
·         Το συνολικό ποσοστό μείωσης του προσωπικού στην ΠΔΕ είναι περίπου 28 % (σε κάποιες Δ/νσεις πχ. Δ/νσεις Τεχνικών Έργων  υπερβαίνει  και αυτό το ποσοστό)  που υπερβαίνει το γενικό ποσοστό μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο τομέα που είναι περίπου 18 %  και άρα θα έπρεπε να ενισχυθεί κατά προτεραιότητα και σε μεγαλύτερο ποσοστό.
·         Το Π.Σ. αν εγκρίνει την λογική της εισήγησης στον αριθμό των 20 προσλήψεων  αποδέχεται επί της ουσίας τη λογική της Κυβέρνησης με την μεταφορά της μισθοδοσίας στις Περιφέρειες ότι για περαιτέρω αναγκαίες προσλήψεις θα πρέπει να βρει ίδιους πόρους. Εναλλακτικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για την στοιχειώδη λειτουργία της η ΠΔΕ θα αποδεχτεί την μεταφορά αρμοδιοτήτων σε φορείς εκτός Περιφέρειας (Επιμελητήρια, συμβούλους, πιστοποιημένους  ελεγκτές κτλ).
·         Ο αναμενόμενος αριθμός αποχωρήσεων- συνταξιοδοτήσεων  τα επόμενα 3 χρόνια  προσεγγίζει των αριθμό των 250 υπαλλήλων με αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών και της δυνατότητας παραγωγής έργου.
·         Η παραπάνω ζοφερή εικόνα της λειτουργίας των υπηρεσιών έχει γίνει αποδεκτή από την Π.Α και αντιμετωπίζεται μερικώς με τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα (με τα γνωστά προβλήματα στα εργασιακά δικαιώματα) οι οποίοι δίνουν μερική λύση σε γραφειοκρατικές λειτουργίες υπηρεσιών σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να βοηθήσουν τις υπηρεσίες στον διακηρυγμένο στόχο της ΠΔΕ για ανάπτυξη όπως και αν εννοείται αυτή.
·         Όσον αφορά τις προτεινόμενες ειδικότητες το μόνο που επισημαίνουμε λόγω της μη ύπαρξης του αναγκαίου χρόνου για σοβαρή τεκμηρίωση είναι ότι δεν φαίνεται να  λαμβάνει υπόψη τις νέες αρμοδιότητες που ήρθαν στις Περιφέρειες (τομεακά προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης,  επιπρόσθετες άδειες μοτοποδηλάτων στις Δ/νσεις Μεταφορών κτλ.).
Τέλος ζητάμε από το Π.Σ. να πάρει σαφή θέση για την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών με ευθύνη του κράτους και διασφάλιση από αυτό των απαιτούμενων πιστώσεων μισθοδοσίας μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Να πάρει πολιτική θέση ενάντια στη λογική μεταφοράς αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών σε εξωτερικούς φορείς (επιμελητήρια, συμβούλους, πιστοποιημένους  ελεγκτές).

Να μην αποδεχτεί μεταφορά αρμοδιοτήτων (περιλαμβανομένων των μεταβιβαστικών πιστώσεων)  από την κεντρική κυβέρνηση στις περιφέρειες χωρίς την μεταφορά πόρων, του αναγκαίου προσωπικού και σαφή σχεδιασμό.

23-03-2015

Για τα Δ. Σ.

Οι Πρόεδροι των  Συλλόγων

Κατριβέσης Νικόλαος
Μικέλης Χαράλαμπος

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

"Είναι τα παιδιά..." Μουσική εκδήλωση στήριξης των προσφύγων





Μουσική εκδήλωση στήριξης των προσφύγων, για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Συμμετέχουν: Μουσικοί του Πύργου & η χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.


Τα είδη πρώτης ανάγκης (ενδεικτικά)  είναι:
  • ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ
  • ΣΚΗΝΕΣ ΑΔΙΑΒΡΟΧΕΣ
  • ΕΣΩΡΟΥΧΑ
  • ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ για ΒΡΕΦΗ & ΠΑΙΔΙΑ
  • ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΚΙΔΙΑ ΠΛΑΤΗΣ
  • ΚΙΤΡΙΝΑ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΦΛΟΥΟ ΓΙΛΕΚΑ για τους ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΑ ΝΕΡΑ
  • ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΤΗΡΙΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ
  • ΚΕΣΕΔΑΚΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ για ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΦΑΓΗΤΟΥ
  • ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΠΕΛΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, KNORR, ΟΣΠΡΙΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΡΥΖΙ, ΦΛΟΓΙΣΤΡΑ ΓΚΑΖΙΟΥ
  • ΧΑΡΤΙ Α4, ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΙ, ΞΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ, ΚΗΡΟΜΠΟΓΙΕΣ,
    ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΧΑΡΤΙ ΓΚΟΦΡΕ, ΓΛΑΣΕ &
    ΒΕΛΟΥΤΕ, ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΕΣ, ΚΟΛΛΕΣ ΣΤΙΚ, ΓΟΜΕΣ, ΜΟΛΥΒΙΑ. ΜΠΑΛΟΝΙΑ, ΜΠΑΛΕΣ
  • ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ
  • ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
  • ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
  • ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΦΑΡΜΑΚΑ: ΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΜΜΑΤΑ, ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ, ΦΛΕΒΟΚΑΘΕΤΗΡΕΣ, ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΕΣ, ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΟΡΟΥ.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΣΑ ΔΙΑΦΟΡΑ



K.K.E. Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών


Θέμα: Χορήγηση της λεγόμενης «υπερβάλλουσας μείωσης» στους εργαζόμενους, που μετατάχτηκαν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφαίρεσε την λεγόμενη «υπερβάλλουσα μείωση» (προσωπική διαφορά) από τους εργαζόμενους που μετατάχθηκαν μέσω της ενδοαυτοδιοικητικής  κινητικότητας, παρότι υπήρχαν κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχίσουν να έχουν τις ίδιες μισθολογικές αποδοχές, ότι αυτές είναι εξασφαλισμένες.
Ταυτόχρονα δεν υλοποιεί, ούτε λαμβάνει υπόψη της, την αριθμ. 122/2015 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δικαιώνει για το ζήτημα της καταβολής της «υπερβάλλουσα μείωση» τους εργαζόμενους, που μετατάχτηκαν με το πρόγραμμα της ενδοαυτοδιοικητι­κής κινητικότητας.
Τα χρήματα, που κόπηκαν από τους εργαζόμενους αυτούς, είναι αυτά τα ελάχιστα, που έμειναν ως προσωπική διαφορά από τις συνεχείς μισθολογικές περικοπές, που έκανε η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που «ξεγελάσανε» και «παγιδεύσανε» τους εργαζόμενους που δέχτηκαν να μπουν στη διαδικασία της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας.
Και σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση συνεχίζει το ξεζούμισμα των εργαζόμενων ενώ την ίδια στιγμή είναι απλόχερη όταν υπερασπίζεται την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζών και των εφοπλιστών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για να καταβληθεί αμέσως σε όλους τους εργαζόμενους η λεγόμενη «υπερβάλλουσα μείωση».

Οι βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης

Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Γκιόκας

Λιάνα Κανέλλη




Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Πανελλαδική αποχή από το τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών από 7-3-2016



Πηγή: ΟΣΥΑΠΕ


Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr

Αθήνα, 03/03/2016
Αριθμ. Πρωτ. 8
ΠΡΟΣ :
1. Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
κ. Σπίρτζη Χρήστο
2. Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
κ. Χρυσοβελώνη Μαρίνα
3. Περιφερειάρχες της χώρας
4. ΕΝ.Π.Ε.
5. Σύλλογοι – μέλη ΟΣΥΑΠΕ
         
ΘΕΜΑ:
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ, από 7/3/2016.

Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ, στην τελευταία συνεδρίασή του στις 21/12/2015, αποφάσισε ενάντια σε κάθε μορφή μη αμειβόμενης εργασίας, που αποτελεί και πάγια θέση της Ομοσπονδίας.
          Οι συνάδελφοι εξεταστές υποψηφίων οδηγών των Περιφερειών της χώρας, εργάζονται εδώ και δύο μήνες, χωρίς την καταβολή της αποζημίωσής τους. Η καταβολή της διεκόπη με τις διατάξεις του Ν. 4354/15, του οποίου η εφαρμογή ξεκίνησε από 1/1/2016. Στις 10/2/2016 κατατέθηκε τροπολογία από τους αρμόδιους υπουργούς, που προέβλεπε την οριστική λύση του θέματος της αποζημίωσης, αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων των εξεταστών και βοηθών εξεταστών. Εντελώς αναιτιολόγητα, η τροπολογία αποσύρθηκε.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του Δ.Σ. και ότι:
  1. Μέχρι σήμερα η αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών δεν έχει λύσει το θέμα, παρότι είχε δεσμευτεί σχετικά.
  1. Παρήλθε κάθε χρονικό περιθώριο ανοχής των εργαζομένων, που επιτελούν έργο απαραίτητο για την οδική ασφάλεια, και πέραν του κανονικού τους ωραρίου.
ΚΑΛΟΥΜΕ, τους συναδέλφους εξεταστές και βοηθούς εξεταστές υποψηφίων οδηγών, ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ, από το έργο των εξετάσεων, που διενεργείται εκτός ωραρίου, από τη Δευτέρα 7/3/2016, σε όλη τη χώρα.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΥΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΚΗΣ  ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ
Ο ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ  ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ