Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Επιμόρφωση υπαλλήλων που εμπλέκονται στις διαδικασίες του Ν. 4412/2016




Πύργος 13-10-2016      


Αριθ. Πρωτ.: 105


ΠΡΟΣ:

1.            Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
2.            Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών
3.            Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας
ΚΟΙΝ.:
1.        Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας


ΘΕΜΑ :
Επιμόρφωση υπαλλήλων που εμπλέκονται  στις διαδικασίες του Ν. 4412/2016  






κ. Περιφερειάρχη,
Μετά την εφαρμογή του νέου νόμου 4412/2016 που αφορά τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία η επιμόρφωση του συνόλου των συναδέλφων που εμπλέκονται στις διαδικασίες ανάθεσης και υλοποίησης των δημοσίων συμβάσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και η απρόσκοπτη εκτέλεση του προγράμματος δημοσίων συμβάσεων, Κ.Α.Π. κλπ.
Η ανάγκη επιμόρφωσης εκτός από αναγκαία είναι και επείγουσα διότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος τελμάτωσης όλων των διαδικασιών που αφορούν τις νέες συμβάσεις και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υλοποιηθεί εντός της έδρας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των συναδέλφων και την μείωση του κόστους υλοποίησής της.
Επίσης θεωρούμε ότι με αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων Γενικών Διευθύνσεων, από την στιγμή που δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις θα πρέπει άμεσα να συνταχθούν πρότυπα τεύχη διακηρύξεων, για τα οποία θα αναλάβουν και τις όποιες ευθύνες για προβλήματα που  ενδεχομένως παρουσιασθούν κατά την εφαρμογή τους, ευθύνη που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναλάβουν μεμονωμένοι υπάλληλοι ή τμηματάρχες, ή διευθυντές υποκείμενων οργανικών  μονάδων .
Με βάσει τα ανωτέρω και με δεδομένο ότι η ομαλή εκτέλεση της διαδικασίας των δημοσίων συμβάσεων αποτελεί προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της περιφέρειας, την αντιμετώπιση τακτικών και έκτακτων αναγκών και την ανταπόκριση των υπηρεσιών σε ανελαστικές και μη επιδεχόμενες καθυστερήσεις στις  υποχρεώσεις τους, παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Μικέλης
Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: