Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΣΥΑΠΕ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ



Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661
                                              Αθήνα  21/9/2016                      
                                             Αριθμ. Πρωτ.: 89
                 
                   ΠΡΟΣ
1. Υπουργό Εσωτερικών & Δ.Α.
2. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Δ.Α.

Δεν μπορεί οι Γενικοί Διευθυντές να μετέχουν
στους εκλογικούς καταλόγους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Όπως γνωρίζετε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (με συγκεκριμένες προϋποθέσεις) στις εκλογές εκπροσώπων των υπαλλήλων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου «έχουν μόνο οι υπάλληλοι των κλάδων προσωπικού που υπάγονται στην αρμοδιότητα αυτού του υπηρεσιακού συμβουλίου».
Επομένως δεν μπορούν να είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα εκλογέων του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου οι Γενικοί Διευθυντές του φορέα, μιας και αυτοί υπάγονται στο Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Πολύ μάλλον δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές για τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα Υ.Σ.
Μετά τα παραπάνω ζητάμε να δώσετε εντολή να αφαιρεθούν οι Γενικοί Διευθυντές από τους πίνακες εκλογέων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, καθώς και να ακυρώσετε την διαδικασία στις Περιφέρειες όπου μετείχαν ως υποψήφιοι (πχ Περιφέρεια Ιονίων Νήσων).
Επειδή οι διαδικασίες των εκλογών είναι σε εξέλιξη σε όλες τις Περιφέρειες, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, γιατί διαφορετικά κινδυνεύουν να θεωρηθούν αυτές άκυρες.
Τέλος ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα στην αλλαγή του πλαισίου διεξαγωγής των εκλογών αυτών, σύμφωνα με προηγούμενα έγγραφα της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων Συλλόγων μας.-
Κοιν/ση
1.     Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.
2.     ΕΝΠΕ
3.     Περιφερειάρχες

Δεν υπάρχουν σχόλια: