Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΑΧΑΙΑΣ: προβλήματα νομιμότητας στην τοποθέτηση τουλάχιστον δύο (2) Γενικών Διευθυντών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας



Η επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Αχαϊας έχει ως ακολούθως:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                     Πάτρα  12/08/2016   
Π.Ε. Αχαΐας                                                                            Αρ.Πρωτ : 153  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
https://sypea.wordpress.com                                            
Προς:  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
Κοιν.:  1) Μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου    Δυτικής Ελλάδας
            2) Γρ. Εκτελεστικής Γραμματέως
             3) Γενικούς Διευθυντές ΠΔΕ
             4) Διεύθυνση Διοίκησης ΠΔΕ
             5) Μέλη μας

ΘΕΜΑ: Θέσεις Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων

Σχετ.  1) Το Νόμο 4369/2016 (ΦΕΚ Α' 33/27-02-2016) «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια - αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις» και ειδικότερα το άρθρο 29 «Προϊστάμενοι οργανικών μονάδων - Διαδικασία και κριτήρια επιλογής προϊσταμένων».

2) Την με Α.Π. ΔΙΔΚ/Φ.33/οικ.11199/14-04-2016 (ΦΕΚ Β' 1223/27-04-2016) Σύσταση Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.) του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

3) Το γεγονός ότι επανειλημμένως ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Αχαΐας σας έχει επισημάνει τα προβλήματα  νομιμότητας στην τοποθέτηση τουλάχιστον Δύο (2) Γενικών Διευθυντών καθώς και την πάγια συνδικαλιστική θέση κατά των τοποθετήσεων στις θέσεις ευθύνης χωρίς την χρήση αξιοκρατικών και μετρήσιμων προσόντων .
4) Το γεγονός ότι από την έναρξη λειτουργίας των αιρετών αυτοδιοικήσεων οι τοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης έγιναν στην μεγάλη πλειοψηφία τους μέχρι σήμερα, από την Περιφερειακή Αρχή, με αδιαφανείς διαδικασίες χωρίς καμία αξιοκρατική διαδικασία και είχαν ως τελικό στόχο τον πολιτικό έλεγχο των θέσεων ευθύνης.
5) Την αναγκαιότητα, παρά τις επιφυλάξεις που δικαίως έχουμε κατά πόσο τα νομοθετημένα κριτήρια αξιολόγησης στοχεύουν στην  αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα  και διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση,  για εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας που θέτει κάποιους ελάχιστους κανόνες.

Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, εάν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προβεί σε αίτημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την έκδοση προκήρυξης για την πλήρωση θέσεων προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων όπως προβλέπεται από τον Νόμο 4369 που έχει ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2016.

Σε περίπτωση αρνητικής απάντησής σας παρακαλούμε να μας εξηγήσετε τους λόγους αυτής της καθυστέρησης καθώς και τον  προγραμματισμό της Περιφερειακής αρχής ώστε να λήξει επιτέλους το απαράδεκτο καθεστώς να έχουν τοποθετηθεί υπάλληλοι σε ανώτερες θέσεις ευθύνης, χωρίς να έχουν υποστεί μέχρι σήμερα κανενός είδους κρίση.



Ο
Πρόεδρος

Nικόλαος Κατριβέσης

Η
Γενική Γραμματέας

Όλγα Γιαννακιτσίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: