Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΥΑΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ



Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr
Αθήνα, 11/1/2016
Αριθμ. Πρωτ. 30
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

          Η κυβέρνηση δια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αποφάσισε την 4η Ιανουαρίου, έπειτα από τη γενικευμένη πίεση του αιτήματός μας για καταβολή της μισθοδοσίας μας απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό (και όχι από τον προϋπολογισμό των Περιφερειών μέσω των Κ.Α.Π.), μεταξύ άλλων τα παρακάτω :
«Σε Ο.Τ.Α. β΄ βαθμού εγγράφεται ΚΑΕ εξόδου, 3227 «Απόδοση στις Περιφέρειες, μέρους του ποσοστού […] του Φόρου Εισοδήματος και του Φ.Π.Α. , για την καταβολή των δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού τους.»
          Η συγκεκριμένη ενέργεια της κυβέρνησης, δεν αποτελεί παρά μια νομικίστικη μεθόδευση με σκοπό την παραπλάνηση των εργαζομένων. Άλλωστε, ο Καλλικράτης ορίζει στο άρθρο 260, επακριβώς ότι οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι, αποτελούνται ούτως ή άλλως από ποσοστό του Φόρου Εισοδήματος και του Φ.Π.Α. Επομένως, γίνεται αντιληπτό σε όλους ότι η δεδομένη απόφαση της 4/1/2016 είναι επιβεβαίωση της εμμονής της κυβέρνησης στην αρχική της θέση.
          Καταγγέλλουμε την πολιτική της Κυβέρνησης που στρέφεται ολομέτωπα σε βάρος των εργαζομένων. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΩΝ.
Η μισθοδοσία μας γίνεται αντικείμενο δημοσιονομικής προσαρμογής στα χέρια «θεσμών», οι Περιφέρειες λειτουργούν με μειωμένα τα ταμειακά διαθέσιμα και μειωμένο προσωπικό.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί το συντελούμενο έγκλημα του ασφαλιστικού, που πλήττει οριζόντια όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στη χώρα.
 Με άλλα λόγια, οι διεκδικήσεις μας είναι επιτακτικές όσο ποτέ.
          Οργανώνουμε και υλοποιούμε κάθε στοχευμένη δράση στην κατεύθυνση των αιτημάτων μας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μέσα από Γενικές Συνελεύσεις άμεσα σε κάθε σύλλογο, για την ενημέρωση των μελών μας και τη λήψη αποφάσεων. Παρεμβαίνουμε και μπλοκάρουμε  Περιφερειακά Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα, απέχουμε από επιτροπές εργασίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ.

          Συσπειρωνόμαστε και διεκδικούμε σε κάθε επίπεδο και με κάθε μέσο τη δικαίωση των αιτημάτων μας. Θα παλέψουμε για την εγγύηση της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό και για τη διασφάλιση της δημόσιας υπαλληλικής ιδιότητάς μας. Δεν θα αφήσουμε να κατεδαφιστεί η κοινωνική ασφάλιση.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΛΑΪΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ Η ΑΔΕΔΥ.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

Για το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΟΡΓΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ            ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: