Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3:Τετάρτη ώρα 20:00 Πλατεία Ιατρίδη




ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές
και διαδηλώνουμε την  Τετάρτη 22 Ιουλίου  και ώρα 20:00 στην  Πλατεία Ιατρίδη

Μετά από πέντε μήνες διαπραγμάτευσης, υποτίθεται σκληρής και γενναίας, έχουμε μπροστά μας πλέον το πιο σκληρό και αντιλαϊκό μνημόνιο. Ένα μνημόνιο που έρχεται να αποτελειώσει  οποιαδήποτε έννοια κοινωνικού κράτους και να φτωχοποίησει  ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό.
Μια νέα συμφωνία που επιβάλλεται με τον πιο πραξικοπηματικό τρόπο, καθώς υπάρχει νωπή η εντολή του λαού στο δημοψήφισμα για μη λήψη νέων μέτρων. Ο λαός όρθωσε το ανάστημα του και παρόλο που τον εκβίαζαν, τα ΜΜΕ για άτακτη χρεοκοπία και επίσημοι ευρωπαϊκοί φορείς για έξοδο από το Ευρώ, είπε ένα βροντερό ΌΧΙ. Αυτό το ΟΧΙ πρωθυπουργός το ίδιο βράδυ το μετέτρεψε σε ένα μεγάλο ΝΑΙ, δημιουργώντας το νέο μαύρο αντιδραστικό μέτωπο με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, με πρόσχημα την «εθνική ομοψυχία».
Η υπερήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης κατέληξε σε μια ατιμωτική συμφωνία για το λαό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε   βάναυσα αντιασφαλιστικά μέτρα, φορολεηλασία χωρίς τέλος, διατήρηση και επέκταση της φτώχιας για την εργατική τάξη, συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων και των αγροτών, μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών και δικτύων, αντισυνδικαλιστικοί νόμοι, απελευθέρωση των κατασχέσεων και της πρώτης κατοικίας.
Η τελική συμφωνία η οποία επιβλήθηκε στην κυβέρνηση και επικυρώνεται από τη Βουλή, δεν είναι οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη. Τα μέτρα που περιλαμβάνει, αν υλοποιηθούν, θα εξουθενώσουν πλήρως την κοινωνία και ιδιαίτερα τα φτωχότερα στρώματα, θα εντείνουν την οικονομική ύφεση και αναιρούν κάθε έννοια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.
Και όλα αυτά για να πληρωθεί ένα χρέος που είναι παράνομο και τοκογλυφικό, σύμφωνα και με το πόρισμα της επιτροπής λογιστικού ελέγχου. Συνεχίζει η κυβέρνηση να εφαρμόζει την πολιτική που είχε χαρακτηρίσει ως καταστροφική. Συνεχίζει τον βεβαιωμένο όλεθρο των μνημονίων για να αποφύγει το υποτιθέμενο σενάριο της άτακτης χρεοκοπίας.
Εμείς ως συνδικαλιστικοί φορείς δεν θα δείξουμε την παραμικρή ανοχή στην βάρβαρη επίθεση της νέας κυβέρνησης. Δεν θα δώσουμε τον πολιτικό χρόνο που θέλει η κυβέρνηση για να εδραιώσει το νέο μνημόνιο, την ταφόπλακα του λαού.
Καλούμε :
  • όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν άμεσες πρωτοβουλίες για δυναμικές κινητοποιήσεις και τις συνομοσπονδίες να προχωρήσουν σε συνεννόηση, με στόχο να μην περάσουν από την ελληνική Βουλή  και να μην υλοποιηθούν οι προτάσεις κυβέρνησης και θεσμών
  • τους Ηλείους Βουλευτές να μη συνυπογράψουν το νέο συμβόλαιο θανάτου του Ελληνικού λαού. Δεν πρέπει να ξεχνούν είναι αντιπρόσωποι του Ηλειακού λαού και όχι απλοί κομματικοί εκπρόσωποι.
  • τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που αγωνίστηκαν το προηγούμενο διάστημα και επέτυχαν το μεγαλειώδες ΟΧΙ, να συσπειρωθούν για τη δημιουργία ενός ανένδοτου μετώπου που θα ρίξει το νέο μαύρο μνημονιακό μπλοκ. Είναι η ώρα της οργάνωσης σε νέα αγωνιστικά πλαίσια. Μέσα από τον συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, με κοινές επιτροπές, κοινές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:
  • την ακύρωση της νέας συμφωνίας-υποταγής
  • την διαγραφή του χρέους που είναι παράνομο και τοκογλυφικό
  • την ακύρωση όλων των αντικοινωνικών και αντεργατικών μέτρων της προηγούμενης πενταετίας
  • την διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της δημόσιας περιουσίας

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΣΤΕ!
Διαδηλώνουμε: Τετάρτη 22 Ιουλίου 20:00 Πλατεία Ιατρίδη

ΠΥΡΓΟΣ 21-7-2015
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: