Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από το χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ








Πύργος 31-10-2014      


Αριθ. Πρωτ.:33 




Προς:
1.         Δήμαρχο Πύργου
2.         Παναγιώτη Αντωνακόπουλο επικεφαλής Δ.Π. «ΑΝΑΣΑ»
3.         Αντώνη Καράμπελα επικεφαλής Δ.Π. «ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ»
4.         Ιωάννη Αργυρόπουλο επικεφαλής Δ.Π. «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»
5.         Θεοδώρα Καλάκου επικεφαλής Δ.Π. «Ανοιχτή Συμπολιτεία»
6.         Χρήστο Γιάνναρο επικεφαλής Δ.Π. «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΡΓΟΥ»
7.         Χάρη Μιχαλακόπουλο επικεφαλής Δ.Π. ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ» στον Δήμο Πύργου

Κοιν.:
Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Ηλείας
fax: 2621034028

 

ΘΕΜΑ:
Άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από το χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ






Όπως σας είναι γνωστό, στην περιοχή μας συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που έχει σχέση με την διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και βιάζει καθημερινά το φυσικό μας πλούτο, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής μας, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία,  προσβάλει την ιστορικότητα της περιοχής, αμαυρώνουν την αξιοπρέπεια χιλιάδων κατοίκων.
Τα αίτια πολλά και διαχρονικά. Το πολύπλοκο θεσμικό πλαίσιο, η έλλειψη πολιτικής βούλησης, η ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού, η ηθελημένη ανικανότητα, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Με την πρόφαση της έκτακτης ανάγκης (χωρίς δυστυχώς μέχρι σήμερα να έχει γίνει γνωστό ποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτή την κατάσταση) η προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Πύργου μετέτρεψε το χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ που γειτνιάζει  με τις εγκαταστάσεις που στεγάζεται η Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Ηλείας και το Νοσοκομείο Πύργου σε χώρο προσωρινής μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Στην συνέχεια ο χώρος με την επίκληση δικαιολογιών μετατράπηκε σε χώρο προσωρινής εναπόθεσης και σήμερα θυμίζει απλά ένα σκουπιδότοπο που δεν πληροί απολύτως καμία υγειονομική προφύλαξη τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους περιοίκους και κατά επέκταση τους εργαζόμενους που είναι και μέλη του Συλλόγου μας.
Σε αυτό τον παραλογισμό επικρατεί η απόλυτη σιωπή μετατρέποντας με αυτό το τρόπο όλους συνένοχους σε ένα έγκλημα που έχει παρελθόν και δυστυχώς θα έχει και μέλλον.
Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στο θεσμικό ρόλο σας και να προβείτε  σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την απομάκρυνση του όγκου των απορριμμάτων από το χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ καταδικάζοντας παράλληλα ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία πολιτών, που δημιουργούν πυρήνες μολυσματικών ασθενειών σε χώρους εργασίας, που αγνοούν τον παράγοντα τυχαίο γεγονός (πλημμύρα, πυρκαγιά) με τις συνεπαγόμενες καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο των κατοίκων του Πύργου. Ο παραλογισμός πρέπει επιτέλους να έχει ένα τέλος και θα πρέπει να αποδομηθούν τα άλλοθι που καλλιεργούν ψευδαισθήσεις. Η υπογραφή της Κ.Υ.Α. προσωρινά θα μειώσει τους όγκους των απορριμμάτων και σε καμία περίπτωση δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Ζητάμε το αυτονόητο, που απορρέει από την θέση που κατέχετε.  Άμεση απομάκρυνση του συνόλου των απορριμμάτων από το χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ, απολύμανση της περιοχής, διασφάλιση ότι ο χώρος δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί ως σκουπιδότοπος, εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών υγιεινής για τους εργαζομένους και για όλους τους πολίτες.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Μικέλης
Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Ασημακόπουλος








Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΟΣΥΑΠΕ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ Ν.4250/2014

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:             osyape@otenet.gr
www.osyape.gr

Αθήνα, 28/10/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
            Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που στοχεύει σε «μικρές» και «επιτελικές» δημόσιες υπηρεσίες, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην εκχώρηση των δημόσιων αγαθών, στην ανεργία, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
            Στόχος της κυβέρνησης δεν αποτελεί η αναβάθμιση του δημοσίου τομέα, όπως λέει αλλά η πλήρης υποταγή του στις ανάγκες της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγαλοεπιχειρηματιών και των τραπεζών.
Η συγκριτική “αξιολόγηση” όπως αυτή περιγράφεται στο Ν. 4250/2014 με προκαθορισμένα ποσοστά και ο λεγόμενος επανέλεγχος μετατροπής των συμβάσεων των συναδέλφων ΙΔΑΧ με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων, στοχεύουν στη δημιουργία δεξαμενών προς απόλυση και στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.
            Συνεχίζουμε ενιαία και δυναμικά, μέσα από συλλογικές – κινηματικές διαδικασίες τον αγώνα μας και δεν συμμετέχουμε σε κανένα στάδιο της «αξιολόγησης» και του λεγόμενου επανελέγχου των συμβάσεων.  Η Ομοσπονδία έχει προκηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε σχετική διαδικασία. Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα ώστε να δώσουμε απάντηση με κάθε μορφής κινητοποίηση, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οποτεδήποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.
Καλούμε όλα τους Συλλόγους μέλη της ΟΣΥΑΠΕ να επαγρυπνούν και να μας ενημερώνουν για κάθε νέα εξέλιξη.
            Μετά από ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου καλούμε το σύνολο των συναδέλφων, ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων να συνεχίσουν να απέχουν από το σύνολο των αναφερόμενων διαδικασιών που προβλέπονται  στο Ν. 4250/2014.
            Επειδή ο αγώνας πρέπει να είναι καθολικός και συλλογικός και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογηθούν συμπεριφορές – λογικές που επενδύουν στο ατομικό και όχι στο συλλογικό συμφέρον, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ καλεί τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να προχωρήσουν, με την διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό τους στη άμεση διαγραφή των Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Προϊσταμένων, που συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία της αξιολόγησης
         
                                                              Για το Δ.Σ.

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                                          ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΣΥΑΠΕ ΣΤΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014



Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:            osyape@otenet.gr
www.osyape.gr
Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014
Αποφάσεις Γ.Σ. – Αρ. 5
Στις 16/10/2014 ημέρα Πέμπτη συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας την Αθήνα και μετά από τις τοποθετήσεις, συζητήσεις απόψεων και θέσεων αποφάσισε τα εξής:
  • Συνεχίζουμε να μην εφαρμόζουμε τα προβλεπόμενα στο Ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση.  Ανεξάρτητα από τις όποιες τυχόν αρνητικές δικαστικές αποφάσεις και τους όποιους ελιγμούς της κυβέρνησης, δεν θα υλοποιήσουμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Θα απέχουμε από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης –εισήγησης - αξιολόγησης.   
  • Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων να διαγράψουν όλα τα στελέχη μέλη τους (Γενικούς Διευθυντές – Διευθυντές- Προϊσταμένους) που συμμετείχαν στη διαδικασία αξιολόγησης.
  • Παρεμβαίνουμε στα Περιφερειακά Συμβούλια και απαιτούμε αποφάσεις ενάντια στην αξιολόγηση και τον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ συναδέλφων μας, που οδηγούν σε απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Περιφερειών.
  • Αναδεικνύουμε ότι το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών (πχ ΚΤΕΟ) και η απαξίωσή τους που υλοποιείται από την συγκυβέρνηση, έχει άμεση αρνητική  επίπτωση στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
  • Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για σύνταξη «Ενιαίου Κώδικα για Α’ και Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης», στον οποίο θέλει να κωδικοποιήσει και να διατυπώσει όλη την αντεργατική – αντιλαϊκή νομοθεσία του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, του Οικονομικού Παρατηρητηρίου και άλλων μετέπειτα ρυθμίσεων. Η Ομοσπονδία μας με υπόμνημά  της και με αγωνιστική παρέμβαση, που θα προσδιοριστεί, διαχωρίζει τη θέση της και δεν συμμετέχει στις όποιες διαδικασίες, αφού γνωρίζει ότι ο όποιος διάλογος είναι εκ των προτέρων «σημαδεμένος».
  • Να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα Περιφερειακές Συσκέψεις του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τα Δ.Σ. των Συλλόγων κάθε περιοχής. 
  • Να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για την ολοκλήρωση της εγγραφής των νέων Συλλόγων, σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες.
  • Εξουσιοδοτεί επίσης το Δ.Σ. να αντιμετωπίσει διασπαστικές κινήσεις με  οποιαδήποτε μορφή κι αν παρουσιάζονται, όπως πχ στην Π.Ε. Κορίνθου.
  • Να παρέχει κάθε μορφής στήριξη στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου που διώκονται για την συνδικαλιστική τους δράση, όπως στην περίπτωση μέλους τους Γ.Σ της Π.Ε. Μεσσηνίας. 
  • Να ζητήσει την συνέχιση της καταβολής της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να προτάξει στα αιτήματά μας επίσης αυτά που σχετίζονται με την συνεχή υποστελέχωση των υπηρεσιών μας, την ανάγκη νομικής στήριξης των συναδέλφων και την κατάργηση των πειθαρχικών διατάξεων, που εξοντώνουν και χειραγωγούν τους δημοσίους υπαλλήλους. Να σταθεί απέναντι από τις μετακινήσεις υπαλλήλων, που πραγματοποιούνται χωρίς την θέλησή τους, που δημιουργούν εκτός των άλλων σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα.   
  • Επίσης ζητά από τα σωματεία να καταγγείλουν το νέο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, μέσα από τον οποίο νομιμοποιείται η διαπλοκή των κομμάτων με τους επιχειρηματίες και διώκεται η ελεύθερη οικονομική στήριξη των εργαζομένων.
  • Το Γενικό Συμβούλιο συμμετέχει, συνδράμει, διευκολύνει και δεν είναι αντίθετο σε δράσεις και αγώνες που ενδυναμώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και την αγωνιστική μας διεκδίκηση.
      Στη συνέχεια στις 17/10/2014 πραγματοποιήθηκε ολομέλεια των Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας.  Ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για τις αποφάσεις του Γ.Σ., τους αγώνες και την δράση που πρέπει να αναπτύξουμε.
Τοποθετήθηκαν οι συνάδελφοι – μέλη των ΔΣ των πρωτοβάθμιων Συλλόγων μεταφέροντας ζητήματα, αγωνίες και προβληματισμούς για το πώς θα γίνει η δράση μας πιο δυνατή, πιο αγωνιστική, πιο αποτελεσματική.  Όλα τα ζητήματα που ετέθησαν καταγράφηκαν από το Δ.Σ.
Για το Γ.Σ.
Ο πρόεδρος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Προστασία εργαζομένων Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Ηλείας



Πύργος 20-10-2014      
Αριθ. Πρωτ.:27 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
            Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας καταγγέλλει για άλλη μια φορά την απαράδεκτη και παράνομη μετατροπή του χώρου της ΑΓΡΟΤΕΚ, που βρίσκεται ανάμεσα στη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Ηλείας και του Νοσοκομείου Πύργου, σε χώρο προσωρινής εναπόθεσης απορριμμάτων και εκφράζει την απορία του για την γενικότερη σιωπή που καλύπτει το συγκεκριμένο γεγονός, παρ΄ όλες τις προηγούμενες ανακοινώσεις  -  επιστολές του και τις αναφορές προς την Εισαγγελία.
            Η δυσοσμία και ο κίνδυνος μολυσματικών ασθενειών καθιστούν την παροχή εργασίας από τους συναδέλφους της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών απαγορευτική  και προκειμένου να προφυλαχθούν οι ίδιοι από τους ενδεχόμενους κινδύνους, με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα κανένας αρμόδιος φορέας δεν έχει ενδιαφερθεί, τους καλούμε να προσέρχονται για εργασία στο Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας μέχρι την επαναφορά των απαιτούμενων συνθηκών υγιεινής.
            Την ευθύνη για τη μη λειτουργία των εγκαταστάσεων της Συντριάδας με ότι συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών την έχει αποκλειστικά ο Δήμος Πύργου.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Μικέλης
Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Ασημακόπουλος