Τρίτη 29 Απριλίου 2014

1η Μάη κοινή ανακοίνωση συλλόγων




1η  ΜΑΗ 1886 – 2014
Την 1η  ΜΑΗ 1886 στο Σικάγο, 350.000 εργάτες σε 1.200 εργοστάσια απεργούν και 100.000 εργαζόμενοι διαδηλώνουν σε μια μαχητική πορεία διεκδικώντας 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο αγώνας της εργατικής τάξης  απέναντι στην εκμετάλλευση του κεφαλαίου έχει αρχίσει, θα είναι μακρύς, σκληρός και ανυποχώρητος.
Ενάμιση αιώνα ζωής μετρούν οι αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Το 8ωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν, κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του εργατικού κινήματος.
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και στις θυσίες εκατομμυρίων εργαζομένων. Στους αμέτρητους αγωνιστές που έπεσαν στους σκληρούς ταξικούς αγώνες, υπερασπιζόμενοι την κοινωνική δικαιοσύνη, τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.
ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ τιμούμε τους αγωνιστές, που πρωτοστάτησαν για την οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι στο κεφάλαιο και ίδρυσαν τα συνδικάτα, εργαλεία οργάνωσης, ενότητας, αλληλεγγύης και δύναμης των εργαζομένων.
128 χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι ζουν την βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να μηδενίσει το κοντέρ των κατακτήσεων και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Ο καπιταλισμός, με τα νεοφιλελεύθερα μνημόνια, χτίζει τη γη της επαγγελίας για τους εργοδότες και ανοίγει τις πύλες της κόλασης για τους εργαζόμενους.
Όλη η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη ζώνη φτηνής, ευέλικτης, ενοικιαζόμενης στρατιάς ανθρώπων, χωρίς δικαιώματα. Βάζουν στο στόχαστρο τη συνδικαλιστική δράση, σχεδιάζουν να βάλουν χέρι στο δικαίωμα της απεργίας, γιατί θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς συνδικάτα, για να μπορούν να τους ξεζουμίζουν χωρίς εμπόδια.
Αυτή η Πρωτομαγιά, συνδέεται όσο ποτέ, με τους αγώνες στο Σικάγο. Σήμερα, όπως και τότε, προβάλλει ξανά η αναγκαιότητα των συνδικάτων.
Η ανασυγκρότηση και επαναθεμελίωση της συνδικαλιστικής δράσης, στη βάση των αξιών του συνδικαλισμού, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε και γράφτηκε η ιστορία των αγώνων του εργατικού κινήματος, αναδεικνύοντας τον συνδικαλισμό, ταυτόσημο με τον ηρωισμό, την ανιδιοτελή προσφορά, την αυτοθυσία.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, σήμερα, που δεχόμαστε την πιο σφοδρή και ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου, εφαρμόζονται οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις πιο αντιδραστικές και αντεργατικές κυβερνήσεις της χώρας, σήμερα, χρειαζόμαστε ξανά, την οργάνωση, την ενότητα, την αλληλεγγύη μας, για να μπορέσουμε ν’ αγωνιστούμε. Για να μην γίνουμε δούλοι της νέας εποχής, να μην επιτρέψουμε να μας καταδικάσουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Είναι η Πρωτομαγιά των νέων αγώνων, των εργαζομένων, των ανέργων, της μεγάλης μάζας της μισθωτής εργασίας, που βρίσκεται εκτός των τειχών, βορρά στην εργοδοτική εκμετάλλευση.
Γιατί το τέλος της ιστορίας δεν ήρθε, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να γράφουν την ιστορία των αγώνων τους, είναι η ΕΡΤ, η Χαλυβουργία, οι εκπαιδευτικοί, οι Curier, οι Λιμενεργάτες, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία, οι άνεργοι της Ν/Ζώνης, οι καθαρίστριες, οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε αμέτρητες μικρές και μεγάλες μάχες, είναι η άλλη όψη του συνδικαλισμού της εποχής μας, η αθέατη πλευρά των αγώνων, που δεν βρίσκει καμιά θέση στα «Δελτία των ειδήσεων».
Αυτή την Πρωτομαγιά προβάλει πολύ δυνατά το χρέος μας: συνεχίζουμε ανυποχώρητα την ταξική πάλη, στηριζόμαστε στη συλλογική μας δύναμη, στην ενότητά μας και στη δράση μας. Αγωνιζόμαστε για τα αιτήματα της εποχής μας, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών ,για την κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του χρέους.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης, να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση και τα χρέη τους, να διεκδικήσουμε μέτρα κατά της ανεργίας και της φτώχειας, να σταματήσουν οι απολύσεις, να τεθούν οι τράπεζες σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.
Να αγωνιστούμε για δημόσια κοινωνικά αγαθά, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων, επαναθεμελίωση των Συλλογικών Συμβάσεων και του εργατικού δικαίου, κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.


ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΛΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ
ΣύλλογοΣ Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Ηλείας
ΣύλλογοΣ Εργαζομένων Δήμου Πύργου

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΓΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ        2610330273
ΔΕΠΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ: 2613620213
Πάτρα, 25/04/2014
 
Αρ.Πρωτ:  21
 
Προς:
1)    Γεν. Δ/ντες Π.Δ.Ε
2)    Δ/ντες Π.Δ.Ε.
3)    Μέλη μας
 
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ
Στις 15-04 2014 αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας, υπέβαλλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ.) Δυτικής Ελλάδας, Κοινή Απόφαση των τριών Συλλόγων Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την προωθούμενη αξιολόγηση των προσόντων του προσωπικού των Δημοσίων Υπηρεσιών με τις διατάξεις του Ν.4250/2014, με την οποία ζητήθηκαν τα εξής:
- Να καταδικαστεί η προωθούμενη «αξιολόγηση» και οι πολιτικοί εμπνευστές της και
- Να δεσμευτούν οι πολιτικοί προϊστάμενοι της Π.Δ.Ε. προκειμένου να αποτρέψουν την έκδοση της νομοθετικά προβλεπόμενης απόφασης των Γενικών Διευθυντών στην οποία θα ορίζεται το  ποσοστό ανά οργανική μονάδα των κατηγοριών του νόμου.
Στη συζήτηση που ακολούθησε ακούστηκαν οι απόψεις του Συλλόγου μας, που επικεντρώθηκαν στην αντισυνταγματικότητα των διατάξεων της αξιολόγησης και στην αποτροπή της εφαρμογής τους και αναφέρθηκαν εκτός των άλλων:
- το αίτημα της ΕΝ.ΠΕ. προς τον κ. Μητσοτάκη (συνημμένο (α)), για τρίμηνη αναστολή των προθεσμιών εφαρμογής των διατάξεων περί «αξιολόγησης», το οποίο το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδίκασε και καταδικάζει ως απαράδεκτο πολιτικά, λόγω του προεκλογικού του χαρακτήρα και επειδή δεν παίρνει θέση για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων της αξιολόγησης, υιοθετώντας την πολιτική λογική των ποσοστώσεων που θα οδηγήσουν σε απολύσεις.
- η Απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για την προωθούμενη αξιολόγηση (συνημμένο (β)).
Το Π.Σ. Αποφάσισε, με την 50/2014 Απόφαση του (συνημμένο (γ)), να ζητήσει αναστολή του Ν.4250/2014 και να υιοθετήσει την Απόφαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, που αναφέρει τα εξής:
- Κατάργηση του Ν.4250/2014 και των διατάξεων του περί «αξιολόγησης».
- Προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων περί «αξιολόγησης».
- Αποχή από κάθε σχετική διαδικασία «αξιολόγησης του προσωπικού» με το ισχύον σύστημα της αυθαίρετης ποσόστωσης, ειδικά για όσους εμπλέκονται στην εφαρμογή του Ν.4250/2014, λόγω της θέσης τους στη διοικητική ιεραρχία.
- Κάλεσμα για απεργίες, στάσεις εργασίας, παραστάσεις διαμαρτυρίας, γενικές συνελεύσεις, με στόχο την ακύρωση της διαδικασίας της αξιολόγησης με ποσοστώσεις.
Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους στην εφαρμογή του Ν.4250/2014, να εφαρμόσουν την Απόφαση του Π.Σ. και να απέχουν από κάθε σχετική διαδικασία «αξιολόγησης του προσωπικού» με το ισχύον σύστημα της αυθαίρετης ποσόστωσης και καλούμε τους Γεν. Δ/ντες να μας εκθέσουν τις απόψεις τους, στην κοινή συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, που έχει οριστεί την 28/04/2014 στις 11:00π.μ.
Συνημμένα: (α) Το αίτημα της ΕΝΠΕ, (β) Η Απόφαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, (γ) η Απόφαση του Π.Σ.
                             Ο                                                                        Ο
                ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΝΙΚΟΣ ΔΕΠΟΥΝΤΗΣ                                         ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΤΗΣ

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΧΑΙΑΣ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ



ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΑΧΑΙΑΣ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Στις 26-3-2014 δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 74Α ο ψηφισθείς, από την κυβερνητική (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.) πλειοψηφία στη Βουλή, Ν.4250/2014, που θεσπίζει το προ πολλού εξαγγελμένο πρόγραμμα «αξιολόγησης» των προσόντων των Δημοσίων Υπαλλήλων, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του πειθαρχικού δικαίου, για να προωθηθεί παράλληλα με τις τρέχουσες διαθεσιμότητες-απολύσεις, το σχέδιο τρομοκράτησης, περαιτέρω υποταγής και απολύσεων των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Με το Ν. 4250/2014 θεσπίζεται σύστημα συγκριτικής αξιολόγησης με τον εκ των προτέρων ορισμό ανώτατων ποσοστών υπαλλήλων που μπορούν να αξιολογηθούν ανά βαθμολογική κλίμακα. Δηλαδή, με βαθμό 9 έως 10 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 25% των υπαλλήλων, με βαθμό 7.1 έως 8.9 θα αξιολογείται ποσοστό έως και 60% των υπαλλήλων και με βαθμό κάτω του 6.9 θα αξιολογείται ποσοστό 15% των υπαλλήλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ειδικά για τους κάθε βαθμίδας Προϊσταμένους, το ποσοστό των «αρίστων» εκτινάσσεται από 25% σε 70%. Επίσης η αξιολόγηση συνδέεται με την μισθολογική εξέλιξη με βάση τους ισχύοντες νόμους.
Τα πολιτικά  χαρακτηριστικά του νόμου αυτού συνίστανται από τα παρακάτω στοιχεία:
-     Χειραγώγηση και τρομοκράτηση των υπαλλήλων, πλήρης υποταγή των εργαζομένων στην υπηρεσιακή και πολιτική ιεραρχία, ιδεολογική αναπαραγωγή της υπεροχής του ατομικού απέναντι στο συλλογικό, περαιτέρω ασφυκτικός έλεγχος στην ανάδειξη στελεχών σε συνέχεια του υφισταμένου σήμερα πλαισίου (Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, Πειθαρχικό Δίκαιο, Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο).
-     Δημιουργία δεξαμενής προς απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων. μέσω της κατηγορίας του 15%.
-     Τιμωρητική αντιμετώπιση των υπαλλήλων που σηκώνουν κεφάλι στην αυθαιρεσία κάθε είδους Προϊσταμένων.
-     Υλοποίηση των επιλογών κυβέρνησης - Ε.Ε. – Ε.Κ.Τ. – Δ.Ν.Τ. για μια κρατική διοίκηση (σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο) ανελαστικό όργανο στην υπηρεσία του κεφαλαίου, με σχέσεις εργασίας που επιβάλλουν εξαθλίωση και αναξιοπρέπεια.
Στα ζητήματα λειτουργίας – αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών, ο νόμος αυτός θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερη αποσύνθεση, ανθρωποφαγία, κατάλυση της συλλογικής προσπάθειας, συνολική απομάκρυνση από τη λογική της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.
Οι κραυγές των κυβερνώντων και των προπαγανδιστών τους στα Μ.Μ.Ε. για προσπάθειες αντιμετώπισης των δυσλειτουργιών των υπηρεσιών είναι απολύτως υποκριτικές γιατί γνωρίζουμε ότι οι δυσλειτουργίες αυτές οφείλονται  στις δικές τους πολύχρονες νομοθετικές και διαχειριστικές επιλογές.
Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:
- Να καταδικάσει την προωθούμενη «αξιολόγηση» και τους πολιτικούς εμπνευστές της.
- Να δεσμεύσει τους πολιτικούς προϊσταμένους της Π.Δ.Ε. προκειμένου να αποτρέψουν την έκδοση της νομοθετικά προβλεπόμενης απόφασης των Γενικών Διευθυντών στην οποία θα ορίζεται το  ποσοστό ανά οργανική μονάδα των κατηγοριών του νόμου.
Διεκδικούμε αξιολόγηση  που θα οδηγεί στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Αρνούμαστε την αξιολόγηση των προκαθορισμένων ποσοστών. Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η απομόνωση, η εξατομίκευση, ο απόλυτος έλεγχος, ο φόβος και η υποταγή.

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΧΑΙΑΣ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΑΧΑΙΑΣ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ)
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εδώ και τρεις μήνες οι Υπηρεσίες της Π.Δ.Ε. έχουν γεμίσει από εκατοντάδες εργαζομένους που προσλήφθηκαν με πεντάμηνες συμβάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος: «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» που εφαρμόζεται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλους φορείς του Δημοσίου Τομέα.
Οι προσλήψεις αυτές έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Εντάσσονται στο πλαίσιο της εργασιακής πολιτικής της Ε.Ε. με την επιβολή παροδικών και ελαστικών σχέσεων εργασίας με χαμηλές αμοιβές, χωρίς άδειες και πολλές φορές χωρίς ασφάλιση (εργασία ορισμένου χρόνου, μερική απασχόληση, voucher, ενοικίαση εργαζομένων κ.λ.π.).
Αποτελούν συνέχεια των καταδικασμένων προσλήψεων τύπου STAGE, Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, Μ.Κ.Ο., μπλοκάκια, «ωφελούμενοι» κ.λ.π.
Διαμορφώνουν συνείδηση στις νέες γενιές, με βασικό στοιχείο την υποταγή στη λογική της περιστασιακής  και συχνά ανούσιας απασχόλησης με ελάχιστη αμοιβή. Εξασφαλίζουν στους νέους ανθρώπους, ένα ποσό κυμαινόμενο από 2.000 – 2.500 € για τους πέντε μήνες προσφέροντας μια πρόσκαιρη ανάσα έναντι συνολικής οικονομικής και ιδεολογικής ασφυξίας.
Κατεβάζουν τεχνητά τον δείκτη της ανεργίας που έχει ιδιαίτερα εκτιναχθεί λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής Κυβέρνησης  – Ε.Ε. –Ε.Κ.Τ. –Δ.Ν.Τ. και «αξιοποιούνται» στο βωμό των προεκλογικών εξαγγελιών.
Δεν προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στις υπηρεσίες αφού οι προσλαμβανόμενοι δεν προλαβαίνουν ή δεν μπορούν λόγω άσχετων ειδικοτήτων να ενταχθούν στο υπηρεσιακό περιβάλλον και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του.
Η λύση στο πρόβλημα της ικανοποιητικής λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών δεν έρχεται με τους συμβασιούχους εργαζόμενους που μόλις αποκτήσουν της όποια εμπειρία και αρχίσουν να γίνονται παραγωγικοί θα πεταχτούν πάλι στην ανεργία. Ούτε είναι δυνατόν οι ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες να αναλάβουν επαρκώς να υποδεχθούν, να εκπαιδεύσουν και να αξιοποιήσουν για τις ανάγκες λειτουργίας τους μεγάλο αριθμό συμβασιούχων.
Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να συνταχθεί με την αγανάκτηση των εργαζομένων και:
Να καταδικάσει την πολιτική λογική αυτών των προσλήψεων. Μια λογική που ιδεολογικά και οικονομικά εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου σε τοπικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Να απαιτήσει την κατάργηση των δουλεμπορικών προγραμμάτων εργασίας και να απαιτήσει νέες θέσεις εργασίας για την κάλυψη των αναγκών της Π.Δ.Ε. σε προσωπικό, με σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Να μην αποδεχθεί στο μέλλον εργαζόμενους ελαστικών μορφών εργασίας.
Να συμπορευθεί με τους εργαζομένους εναντίον του δεύτερου κύματος διαθεσιμοτήτων, που όπως όλοι γνωρίζουμε στοχεύει τους ΟΤΑ και να μην δεχτεί την περαιτέρω υποστελέχωση των υπηρεσιών της Π.Δ.Ε. και την αντικατάσταση των εργαζομένων της με τη νέα μορφής μαύρη εργασία που έρχεται αυτή των «ενοικιαζόμενων εργαζομένων».
Το μέλλον των Ελλήνων εργαζομένων δεν μπορεί να είναι  η ανασφάλεια, η ομηρία, η εξαθλίωση, η υποταγή.