Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από το χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ








Πύργος 31-10-2014      


Αριθ. Πρωτ.:33 




Προς:
1.         Δήμαρχο Πύργου
2.         Παναγιώτη Αντωνακόπουλο επικεφαλής Δ.Π. «ΑΝΑΣΑ»
3.         Αντώνη Καράμπελα επικεφαλής Δ.Π. «ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ»
4.         Ιωάννη Αργυρόπουλο επικεφαλής Δ.Π. «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»
5.         Θεοδώρα Καλάκου επικεφαλής Δ.Π. «Ανοιχτή Συμπολιτεία»
6.         Χρήστο Γιάνναρο επικεφαλής Δ.Π. «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΡΓΟΥ»
7.         Χάρη Μιχαλακόπουλο επικεφαλής Δ.Π. ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ» στον Δήμο Πύργου

Κοιν.:
Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Ηλείας
fax: 2621034028

 

ΘΕΜΑ:
Άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από το χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ






Όπως σας είναι γνωστό, στην περιοχή μας συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που έχει σχέση με την διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και βιάζει καθημερινά το φυσικό μας πλούτο, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής μας, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία,  προσβάλει την ιστορικότητα της περιοχής, αμαυρώνουν την αξιοπρέπεια χιλιάδων κατοίκων.
Τα αίτια πολλά και διαχρονικά. Το πολύπλοκο θεσμικό πλαίσιο, η έλλειψη πολιτικής βούλησης, η ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού, η ηθελημένη ανικανότητα, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Με την πρόφαση της έκτακτης ανάγκης (χωρίς δυστυχώς μέχρι σήμερα να έχει γίνει γνωστό ποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτή την κατάσταση) η προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Πύργου μετέτρεψε το χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ που γειτνιάζει  με τις εγκαταστάσεις που στεγάζεται η Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Ηλείας και το Νοσοκομείο Πύργου σε χώρο προσωρινής μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Στην συνέχεια ο χώρος με την επίκληση δικαιολογιών μετατράπηκε σε χώρο προσωρινής εναπόθεσης και σήμερα θυμίζει απλά ένα σκουπιδότοπο που δεν πληροί απολύτως καμία υγειονομική προφύλαξη τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους περιοίκους και κατά επέκταση τους εργαζόμενους που είναι και μέλη του Συλλόγου μας.
Σε αυτό τον παραλογισμό επικρατεί η απόλυτη σιωπή μετατρέποντας με αυτό το τρόπο όλους συνένοχους σε ένα έγκλημα που έχει παρελθόν και δυστυχώς θα έχει και μέλλον.
Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στο θεσμικό ρόλο σας και να προβείτε  σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την απομάκρυνση του όγκου των απορριμμάτων από το χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ καταδικάζοντας παράλληλα ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία πολιτών, που δημιουργούν πυρήνες μολυσματικών ασθενειών σε χώρους εργασίας, που αγνοούν τον παράγοντα τυχαίο γεγονός (πλημμύρα, πυρκαγιά) με τις συνεπαγόμενες καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο των κατοίκων του Πύργου. Ο παραλογισμός πρέπει επιτέλους να έχει ένα τέλος και θα πρέπει να αποδομηθούν τα άλλοθι που καλλιεργούν ψευδαισθήσεις. Η υπογραφή της Κ.Υ.Α. προσωρινά θα μειώσει τους όγκους των απορριμμάτων και σε καμία περίπτωση δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Ζητάμε το αυτονόητο, που απορρέει από την θέση που κατέχετε.  Άμεση απομάκρυνση του συνόλου των απορριμμάτων από το χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ, απολύμανση της περιοχής, διασφάλιση ότι ο χώρος δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί ως σκουπιδότοπος, εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών υγιεινής για τους εργαζομένους και για όλους τους πολίτες.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Μικέλης
Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Ασημακόπουλος








Δεν υπάρχουν σχόλια: