Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΟΣΥΑΠΕ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ Ν.4250/2014

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:             osyape@otenet.gr
www.osyape.gr

Αθήνα, 28/10/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
            Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που στοχεύει σε «μικρές» και «επιτελικές» δημόσιες υπηρεσίες, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στην εκχώρηση των δημόσιων αγαθών, στην ανεργία, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
            Στόχος της κυβέρνησης δεν αποτελεί η αναβάθμιση του δημοσίου τομέα, όπως λέει αλλά η πλήρης υποταγή του στις ανάγκες της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγαλοεπιχειρηματιών και των τραπεζών.
Η συγκριτική “αξιολόγηση” όπως αυτή περιγράφεται στο Ν. 4250/2014 με προκαθορισμένα ποσοστά και ο λεγόμενος επανέλεγχος μετατροπής των συμβάσεων των συναδέλφων ΙΔΑΧ με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων, στοχεύουν στη δημιουργία δεξαμενών προς απόλυση και στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.
            Συνεχίζουμε ενιαία και δυναμικά, μέσα από συλλογικές – κινηματικές διαδικασίες τον αγώνα μας και δεν συμμετέχουμε σε κανένα στάδιο της «αξιολόγησης» και του λεγόμενου επανελέγχου των συμβάσεων.  Η Ομοσπονδία έχει προκηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε σχετική διαδικασία. Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα ώστε να δώσουμε απάντηση με κάθε μορφής κινητοποίηση, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οποτεδήποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.
Καλούμε όλα τους Συλλόγους μέλη της ΟΣΥΑΠΕ να επαγρυπνούν και να μας ενημερώνουν για κάθε νέα εξέλιξη.
            Μετά από ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου καλούμε το σύνολο των συναδέλφων, ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων να συνεχίσουν να απέχουν από το σύνολο των αναφερόμενων διαδικασιών που προβλέπονται  στο Ν. 4250/2014.
            Επειδή ο αγώνας πρέπει να είναι καθολικός και συλλογικός και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογηθούν συμπεριφορές – λογικές που επενδύουν στο ατομικό και όχι στο συλλογικό συμφέρον, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ καλεί τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να προχωρήσουν, με την διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό τους στη άμεση διαγραφή των Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Προϊσταμένων, που συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία της αξιολόγησης
         
                                                              Για το Δ.Σ.

                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                                          ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: