Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΟΣΥΑΠΕ



Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος
email:          osyape@otenet.gr
www.osyape.gr
Αθήνα, 24-9-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ στη συνεδρίασή του στις 22 Σεπτεμβρίου 2014, συζήτησε τις εξελίξεις και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις Περιφέρειες της χώρας, για την αντιμετώπιση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων και κυρίως αυτών της αξιολόγησης, του λεγόμενου επανελέγχου των συμβάσεων των ΙΔΑΧ και των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων και αποφάσισε:
  1. την προκήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την «συγκριτική  αξιολόγηση» (έκδοση αποφάσεων επιμερισμού, σύνταξη & υποβολή εκθέσεων, παροχή στοιχείων από τις Δ/νσεις Διοικητικού κλπ)   αλλά και από τις διαδικασίες που σχετίζονται με τον προσχηματικό έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων των εργαζομένων από ορισμένου, σε αορίστου χρόνου, με την εκ των υστέρων αλλαγή των κριτηρίων, που επίσης προβλέπεται τον Ν. 4250/2014. Η απόφαση αυτή θα επιδοθεί στους δεκατρείς Περιφερειάρχες και στα αρμόδια Υπουργεία.
  2. Την διοργάνωση μαζικών συλλογικών διαδικασιών από τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων απέναντι στην επιβαλλόμενη αντιλαϊκή πολιτική που στοχεύει σε απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, στην διάλυση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών με την αποδυνάμωση των υπηρεσιών και την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων τους σε συγκεκριμένα μονοπωλιακά συμφέροντα.
  3. Την συμμετοχή της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. στις δράσεις που εναντιώνονται στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την επισφαλή εργασία, διεκδικώντας σταθερή εργασία για όλους και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες κάθε εργαζόμενου.
  4. Την πραγματοποίηση της Ολομέλειας των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων Συλλόγων μας και της Ελεγκτικής Επιτροπής  στο 2ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Οι εξελίξεις με την αξιολόγηση δείχνουν ότι οι αγώνες μας μπορούν να έχουν αποτελέσματα, όταν όλοι οι εργαζόμενοι μπαίνουμε μπροστά, παίρνουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας, με συλλογικές, μαζικές διαδικασίες.
Εμείς καταφέραμε να μην υλοποιείται μέχρι τώρα ο νόμος της αξιολόγησης, εμείς ξεπεράσαμε μέχρι τώρα τους  ελιγμούς, τις διώξεις, τις απειλές και τον αυταρχισμό  της κυβέρνησης, εμείς κερδίσαμε με τον αγώνα και την αποφασιστικότητά μας τις όποιες θετικές αποφάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων. Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε.
Να απομονώσουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και όσων ταυτίζονται με αυτή, που προσπαθούν να σπιλώσουν τον αγώνα μας. Δεν αγωνιζόμαστε για να συγκαλύψουμε τα πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά. 
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην λεγόμενη “αξιολόγηση”, που οδηγεί σε απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις και μειώσεις μισθών, ενάντια στον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ), που  δεν έχει καμιά σχέση με πλαστά δικαιολογητικά. Αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους που μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα 164 (Παυλόπουλου) και άλλους προγενέστερους νόμους, μέσα από τη τροποποίηση των κριτηρίων μονιμοποίησής τους.
Αγωνιζόμαστε για σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με συγκροτημένα δικαιώματα, ενάντια στις απολύσεις, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, αγωνιζόμαστε για μια ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας.
Χρειάζεται να είμαστε συσπειρωμένοι, σε ετοιμότητα και αγωνιστική εγρήγορση για να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα μας, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος 4250/14, για να απαντήσουμε σε κάθε ελιγμό της κυβέρνησης και στη κατάπτυστη δικαστική απόφαση, που έβγαλε «παράνομη και καταχρηστική» την μέχρι τώρα «απεργία-αποχή» μας από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, που προσπαθεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε για την κατάργηση νόμων.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε συλλογικά και συντονισμένα για σύγχρονη δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη, που θα υπηρετεί τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και θα σέβεται τον εργαζόμενο.
Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: