Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η διαθεσιμότητα των μονίμων

Αντισυνταγματική και παράνομη είναι η κατάργηση των οργανικών θέσεων στο Δημόσιο και η διαθεσιμότητα των μονίμων υπαλλήλων σύμφωνα με την πρώτη προσφυγή που κατατέθηκε στο ΣτΕ. Η προσφυγή υπογράφεται από τον Σύλλογο υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και στρέφεται σε βάρος των κυβερνητικών αποφάσεων που αφορούν την κατάργηση 98 θέσεων μονίμων υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΤ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία για 24 και 25 Σεπτέμβρη



Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κατά τη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίασή του, αποφάσισε τη συνέχιση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικα, που στοχοποιούν και απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται  κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση.

 Το Γ.Σ. αποφάσισε την προκήρυξη νέας 48ωρης Απεργίας για την ερχόμενη εβδομάδα, εβδομάδα κατά την οποία θα βρίσκεται στη χώρα μας η Τρόικα.

Ειδικότερα, αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης Απεργίας την Τρίτη και την Τέταρτη, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2013. Διευκρινίζεται ότι την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιείται Γενική Απεργία σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΓΣΕΕ.

Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 (ημέρα κατά την οποία η Τρόικα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) θα πραγματοποιηθεί Πανεργατικό Συλλαλητήριο (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ), στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ.

Τη δεύτερη ημέρα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ. 


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συστηματική και αποτελεσματική οργάνωση των αγώνων όλων των εργαζομένων, επισημαίνει ότι:

1. Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για συμπόρευση με τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και τους Κοινωνικούς Φορείς, με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα οι αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν όλο το επόμενο διάστημα.

2. Καλεί τις Ομοσπονδίες - Μέλη και τα Σωματεία των Εργαζομένων στο Δημόσιο να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας, προκειμένου να σχεδιαστεί με τη συμμετοχή όλων, η παραπέρα πορεία και η μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

3. Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, να συνεκτιμηθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο και να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία εξουσιοδοτήθηκε σήμερα από το Γ.Σ. να λάβει αποφάσεις για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα καθώς και να οργανώσει Γενική Απεργία τον Οκτώβριο. 




Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αποχώρησε ο Μιχελάκης από το συνέδριο της ΕΝΠΕ




Πηγή: tovima.gr
Αποχώρησε από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας όπου μιλούσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκης ύστερα από ένταση που προκλήθηκε με ομάδα εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν μέσα στον χώρο του συνεδρίου και ύψωσαν πανό αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα. Ο υπουργός από το βήμα όπου βρισκόταν είπε ότι η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή και ότι όλα τα ζητήματα μπορούν να λυθούν με διάλογο. «Ο διάλογος είναι το παν» είπε ο κ. Μιχελάκης και συνέχισε απευθυνόμενος στους διαδηλωτές: «Η λογική αυτή που ακολουθείτε είναι αυτή που θρέφει τη Χρυσή Αυγή».
Στο άκουσμα αυτής της φράσης οι εργαζόμενοι αντέδρασαν έντονα, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε και ο κ. Μιχελάκης αποχώρησε από την αίθουσα.
Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε για το γεγονός: «Την ώρα που ο τόπος χρειάζεται ενότητα και συνεννόηση για να αντιμετωπιστεί το νεοναζιστικό μόρφωμα των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, κάποιοι αρνούνται το διάλογο και καταφεύγουν σε ακρότητες. Αυτό αποδεικνύεται και από το επεισόδιο στο έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που ήταν προσχεδιασμένο και οργανωμένο από κομματικούς μηχανισμούς».
Αποχώρησε και ο Κ. Πουλάκης
Εν συνεχεία αποχώρησε από το συνέδριο ο κ. Κ. Πουλάκης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας: «Η προσπάθεια του υπουργού Εσωτερικών να συκοφαντήσει τους αγώνες των εργαζομένων για δουλειά και ζωή, χαρακτηρίζοντάς τους “σόου για το δελτίο των 8” και επιχειρώντας να τους ταυτίσει με τη ναζιστική δολοφονική βία προκαλεί τουλάχιστον αποτροπιασμό και αγανάκτηση, την ίδια στιγμή που – με τη θεατρινίστικη αποχώρησή του από το συνέδριο της ΕΝΠΕ – ο ίδιος απέφυγε να πάρει θέση για τα ασφυκτικά προβλήματα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης».

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Καταδικάζουμε τη δολοφονία του Π. Φύσσα



H στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη γνωστή συμμορία ναζιστών καταδικάζεται από σύσσωμο το Συνδικαλιστικό Κίνημα και τους Δημόσιους Υπαλλήλους.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Συνδικάτα σε όλο το Δημόσιο Τομέα είχαν επισημάνει σε ανύποπτο χρόνο ότι οι πολιτικές του μνημονίου που εξοντώνουν τους εργαζόμενους και πετούν στον καιάδα μια ολόκληρη γενιά, εκκολάπτουν ταυτόχρονα το αυγό του φιδιού. Με ακέραιες ευθύνες όλων των διαδοχικών Κυβερνήσεων του μνημονίου και της Τρόικα, η άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική θρέφει εδώ και χρόνια την ανάπτυξη του φασισμού, σκορπώντας καθημερινά την ανασφάλεια και την απελπισία στους εργαζόμενους και τους πολίτες της χώρας.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και το Συνδικαλιστικό Κίνημα αναμένουν  τη λήψη άμεσων μέτρων πολιτικής απονομιμοποίησης της φασιστικής συμμορίας  της Χρυσής Αυγής πριν οδηγηθούμε σε οριστική εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Θα νικήσουμε – Φωτογραφίες απεργιακής πορείας 18-9-2013







Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΟΜΩΝ

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των Δ.Σ. των Συλλόγων Υπαλλήλων της Περιφέρειας με ορισμένα μέλη της ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση των δομών. Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε ζητηθεί από τα Δ.Σ των Συλλόγων.
Αποκλειστικός σκοπός της συνάντησης ήταν να μεταφερθούν στα μέλη της επιτροπής, για άλλη μια φορά, οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και των τριών συλλόγων, μέλη των οποίων είναι και οι ίδιοι, καθώς και η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, με τις οποίες καλούνται να παραιτηθούν από την συγκεκριμένη ομάδα εργασίας ώστε να μην συνδράμουν με την παρουσία τους στην υλοποίηση μίας πολιτικής που υπονομεύει τις θέσεις εργασίας των υπηρεσιών τους.
Τα μέλη της ομάδας εργασίας που παρευρίσκονταν (έξι από τα έντεκα μέλη)  επικαλούμενοι κυρίως υπηρεσιακούς λόγους, αρνήθηκαν να θέσουν την παραίτηση τους στην διάθεση του Περιφερειάρχη, που αποφάσισε την εθελοντική συμμετοχή  της Π.Δ.Ε. στην αξιολόγηση των δομών της, χωρίς καμία απόφαση συλλογικού οργάνου.

Οι εργαζόμενοι, που είναι υπέρμαχοι της αξιολόγησης για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά κάθετα αντίθετοι στην οποιαδήποτε απόλυση με οποιοδήποτε περιτύλιγμα (αξιολόγηση, αναδιοργάνωση κλπ) θα πρέπει να αναζητήσουν νέους τρόπους για να διαφυλάξουν το δικαίωμα της εργασία τους, απέναντι σε όσους το συμψηφίζουν με την πολιτική ή υπηρεσιακή καριέρα τους. 

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μητσοτάκης: Καταργείται η άδεια για χρήση υπολογιστή στο Δημόσιο, που αντιστοιχεί σε 5.000 προσλήψεις

Πηγή: skai.gr
Αναφερόμενος στο δεύτερο κύμα κινητικότητας, που θα αφορά ακόμα 12.500 εργαζόμενους έως το τέλος του έτους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως δεξαμενές για την εύρεση προσωπικού θα είναι, μεταξύ άλλων, οι ΟΤΑ, όπου θα καταγραφούν πλεονασμοί αλλά και ελλείψεις, ο δεύτερος γύρος αξιολόγησης στην Υγεία, και η αξιολόγηση της «περιφέρειας του δημοσίου».
Την κατάργηση της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο, η οποία ανέρχεται σε έξι ημέρες ανά έτος, προανήγγειλε μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Στρέφοντας το βλέμμα του στην κινητικότητα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν πρόκειται μονάχα για ένα προαπαιτούμενο αλλά και για ένα χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης του προσωπικού του Δημόσιου.
Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του πως η κυβέρνηση θα «είναι συνεπής» στο στόχο που έχει θέσει για ένταξη 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός «μέσα σε δύο μήνες πήγαμε από το μηδέν σε πενταψήφιο αριθμό» υπαλλήλων.
Αναφερόμενος στο δεύτερο κύμα κινητικότητας, που θα αφορά ακόμα 12.500 εργαζόμενους έως το τέλος του έτους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως δεξαμενές για την εύρεση προσωπικού θα είναι, μεταξύ άλλων, οι ΟΤΑ, όπου θα καταγραφούν πλεονασμοί αλλά και ελλείψεις, ο δεύτερος γύρος αξιολόγησης στην Υγεία, και η αξιολόγηση της «περιφέρειας του δημοσίου», δηλαδή τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου.

Ειδικά για τα εν λόγω νομικά πρόσωπα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξήγησε πως ενδέχεται να υπάρξουν συγχωνεύσεις, αλλά και «σχέδια ορθολογικής διαχείρισης».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες, το μέλλον των οποίων αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικα, ενόψει της επιστροφής της τριμερούς στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου: Γενική Συνέλευση Συλλόγου

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. Ο.Υ.Α.Π.Ε.: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
10 Σεπτεμβρίου 2013
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε την οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ, που καταργεί τη σταθερή δουλειά, μισθούς και συντάξεις, δικαιώματα και κατακτήσεις, που απαξιώνει και διαλύει τις δημόσιες δομές, ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες και εκποιεί δημόσια αγαθά και περιουσία, οδηγώντας την ελληνική κοινωνία σε εξαθλίωση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε να εισηγηθεί στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους της πλαίσιο κινητοποιήσεων που θα περιλαμβάνει:
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου: Γενικές Συνελεύσεις με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων, εξειδίκευση, οριστικοποίηση και οργάνωση συγκεκριμένων δράσεων.
Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου: Οργάνωση δράσεων και παρεμβάσεων με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια και όπου είναι δυνατό σε συντονισμό με άλλους Συλλόγους και φορείς της περιοχής.
Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου: πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, διοργάνωση απεργιακής συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα κάθε Νομού, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συλλόγους της περιοχής.
Πέμπτη  19 Σεπτεμβρίου: δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, συλλογικές δράσεις στην περιοχή σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους.
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: εκτίμηση και αξιολόγηση των κινητοποιήσεων, αποστολή προτάσεων των συλλόγων προς την Ομοσπονδία για τους τρόπους συνέχισης του αγώνα.
                 ♦    Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα
                 ♦    Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων
                 ♦    Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΕΤΑΡΤΗ 11-9-2013 ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν ΗΛΕΙΑΣ



Σε μια περίοδο που κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν βάλει στο στόχαστρο τα δημόσια αγαθά,  ενοχοποιούν  το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία,    διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, είναι ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Απέναντι:
Ø  στα κλεισίματα σχολείων και νοσοκομείων
Ø  στην κατάργηση δημοτικών υπηρεσιών
Ø  στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης , του κράτους πρόνοιας και των κοινωνικών αγαθών
Ø  στις ιδιωτικοποιήσεις – τις απολύσεις – τις διαθεσιμότητες
Ø  στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
Ø  στο μαύρο στην ΕΡΤ και στη ζωή μας,
Ø  στην  κατάργηση του Τομέα Αποκατάστασης  Πυρόπληκτων Ηλείας
Ø  στον εφιάλτη της καθημερινής μας επιβίωσης
απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα και συντονισμό.
Καλούμε τα Πρωτοβάθμια σωματεία του νομού σε σύσκεψη τη Τετάρτη 11-9-2013, ώρα 6 μμ, στο κτίριο της ΕΡΑ ΠΥΡΓΟΥ για οργανώσουμε και να συντονίσουμε τη δράση μας  για  να υπερασπίσουμε τα δημόσια αγαθά και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία