Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αποχώρησε ο Μιχελάκης από το συνέδριο της ΕΝΠΕ




Πηγή: tovima.gr
Αποχώρησε από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας όπου μιλούσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκης ύστερα από ένταση που προκλήθηκε με ομάδα εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν μέσα στον χώρο του συνεδρίου και ύψωσαν πανό αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα. Ο υπουργός από το βήμα όπου βρισκόταν είπε ότι η πόρτα του γραφείου του είναι πάντα ανοιχτή και ότι όλα τα ζητήματα μπορούν να λυθούν με διάλογο. «Ο διάλογος είναι το παν» είπε ο κ. Μιχελάκης και συνέχισε απευθυνόμενος στους διαδηλωτές: «Η λογική αυτή που ακολουθείτε είναι αυτή που θρέφει τη Χρυσή Αυγή».
Στο άκουσμα αυτής της φράσης οι εργαζόμενοι αντέδρασαν έντονα, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε και ο κ. Μιχελάκης αποχώρησε από την αίθουσα.
Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε για το γεγονός: «Την ώρα που ο τόπος χρειάζεται ενότητα και συνεννόηση για να αντιμετωπιστεί το νεοναζιστικό μόρφωμα των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, κάποιοι αρνούνται το διάλογο και καταφεύγουν σε ακρότητες. Αυτό αποδεικνύεται και από το επεισόδιο στο έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που ήταν προσχεδιασμένο και οργανωμένο από κομματικούς μηχανισμούς».
Αποχώρησε και ο Κ. Πουλάκης
Εν συνεχεία αποχώρησε από το συνέδριο ο κ. Κ. Πουλάκης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας: «Η προσπάθεια του υπουργού Εσωτερικών να συκοφαντήσει τους αγώνες των εργαζομένων για δουλειά και ζωή, χαρακτηρίζοντάς τους “σόου για το δελτίο των 8” και επιχειρώντας να τους ταυτίσει με τη ναζιστική δολοφονική βία προκαλεί τουλάχιστον αποτροπιασμό και αγανάκτηση, την ίδια στιγμή που – με τη θεατρινίστικη αποχώρησή του από το συνέδριο της ΕΝΠΕ – ο ίδιος απέφυγε να πάρει θέση για τα ασφυκτικά προβλήματα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: