Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η προληπτική επιστράτευση των καθηγητών είναι το νέο κατόρθωμα της τρικομματικής κυβέρνησης, απέναντι στους εργαζομένους που είναι θύματα της πολιτικής της, μιας πολιτικής που ως σημαία έχει τις απολύσεις, τις συγχωνεύσεις των κοινωνικών δομών, την κατάργηση κοινωνικών δικαιωμάτων, την ανεργία, την οικονομική εξαθλίωση, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, την διάλυση της ελληνικής κοινωνίας.
O αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος, η οποία σε συνεργασία με τα διαπλεκόμενα κέντρα ενημέρωσης έχει στοχοποιήσει το δικαίωμα στην εργασία και έχει ποινικοποίησει το δικαίωμα του εργαζομένου στην απεργία.
Η Κυβέρνηση εμπαίζει συστηματικά την ελληνική κοινωνία όταν για να δικαιολογήσει το νέο πολιτικό της ατόπημα επικαλείται  επιλεκτικά την «διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας» και την  «δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων», κάτι που δεν επικαλέστηκε για τους προηγούμενους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων, με την εφαρμογή του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ».
Είναι, ήδη, η τέταρτη φορά, μέσα σε ενάμιση χρόνο, που καταφεύγει σε αυτή την αντιδημοκρατική πολιτική (αυτή τη φορά μάλιστα πριν καν ακόμη κηρυχτεί η απεργία), επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή.  
Το ίδιο έγινε πριν από λίγο καιρό με τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, των Μ.Μ. Μεταφοράς και τους ναυτεργάτες. Το ίδιο γίνεται σήμερα και με τους εκπαιδευτικούς! Το ίδιο θα γίνει και αύριο με όλους τους κλάδους των εργαζομένων που θα θελήσουν να αντιδράσουν!
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις αυταρχικές μεθόδους της Κυβέρνησης, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν σοβαρά την ίδια τη Δημοκρατία. 
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εκπαιδευτικών, που είναι ενάντια στις απολύσεις, στην  εξαθλίωση τους και στη που διάλυση  του δημόσιου σχολείου.
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: