Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Με τη βούληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η αξιολόγηση των δομών της ???




Με το υπ΄ αριθ. 408/7-2-2013 έγγραφό του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών ζητάει από τους «πρόθυμους φορείς» της τοπικής αυτοδιοίκησης που δήλωσαν τη βούληση τους να αξιολογηθούν να συγκροτήσουν ομάδα εργασίας με αντικείμενο την αξιολόγηση των δομών τους.
Θα πρέπει να σημειωθούν ότι:
1) Οι Σύλλογοι εργαζομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δεν είχαν ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη «δεδομένη βούληση».
2) Οι Σύλλογοι εργαζομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δεν γνωρίζουν ποιο συλλογικό όργανο έλαβε αυτή τη σοβαρή απόφαση.
3)   Έχει ήδη συγκροτηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ομάδα εργασίας με αντικείμενο την επεξεργασία του Ο.Ε.Υ. στην οποία και συμμετέχουν τρεις εκπρόσωποι των Συλλόγων Υπαλλήλων  και η οποία (όχι με ευθύνη των εργαζομένων) έχει να συνεδριάσει περίπου ένα χρόνο.
Αναλυτικά το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα αναφέρει:
«Σας γνωρίζουμε ότι με την αριθμ. πρωτ. 4875/5.2.2013 Απόφαση, φωτοαντίγραφο της οποίας επισυνάπτεται στο παρόν, συνεστήθη στο Υπουργείο Εσωτερικών Ομάδα Εργασίας αναφορικά με την αξιολόγηση των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών, καθώς και εκπροσωπών, μεταξύ άλλων, της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Δεδομένης της βούλησης σας να συγκαταλέγεστε στους πρώτους εκ των αξιολογούμενων φορέων και προκειμένου να διευκολυνθεί η αξιολόγηση των δομών σας, κρίνεται απαραίτητο όπως προβείτε σε σύσταση Ομάδας Εργασίας αναλόγου θεματικής στο Δήμο σας/στην Περιφέρεια σας. Μέσω της Ομάδας Εργασίας μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερα η οργάνωση της διαδικασίας, ο συντονισμός και η επιτάχυνση των αναγκαίων ενεργειών, αλλά και η συνεργασία και λήψη ενημέρωσης και βοήθειας από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η συσταθείσα Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, τα υπηρεσιακά στελέχη και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παραμένουν στη διάθεση σα; για κάθε συνεργασία δυνάμενη να συμβάλει στην ολοκλήρωση του έργου σας»

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι οι φορείς που δήλωσαν την βούλησή τους να αξιολογηθούν είναι:
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και  Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας (και όχι η Περιφέρεια Αττικής όπως αναφερόταν στα δημοσιεύματα –γιατί άραγε;-) και οι Δήμοι  Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Κω, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου




Δεν υπάρχουν σχόλια: