Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ανατροπή των δεδομένων από το Υπουργείο για το σύνολο των ΙΔΑΧ της Περιφερειακής Ενότητας



Σε διευκρίνιση προχώρησε το Υπουργείο την 6η-12-2012 με τη μορφή της ερώτησης - απάντησης που ανατρέπει τα δεδομένα όπως τα γνωρίζαμε και αφορά τους συναδέλφους που έχουν μεταφερθεί από τον ΟΣΕ, μεταφέροντάς τους όλους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Υπάλληλος ο οποίος υπηρετεί στην Υπηρεσία μου ως ΔΕ Διοικητικού, αλλά έχει μεταφερθεί από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στον οποίο είχε προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και με διαγωνιστική διαδικασία με άλλη ειδικότητα εξαιρείται από το μέτρο της διαθεσιμότητας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Όχι, δεν εξαιρείται διότι ως ημερομηνία πρόσληψης για το μεταφερόμενο – μετατασσόμενο προσωπικό λογίζεται η ημερομηνία εισόδου, στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, ή οποιοδήποτε άλλο φορέα ως διοικητικός υπάλληλος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Διευκρινίζεται ότι προσωπικό το οποίο διαγωνίσθηκε για κάλυψη θέσεων διαφορετικών ειδικοτήτων (πχ. ΔΕ Οδηγοί, ΔΕ Σταθμάρχες, ΔΕ Ιπτάμενοι Συνοδοί), τίθεται σε διαθεσιμότητα, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι τρεις αριθμητικές προϋποθέσεις του νόμου.

(δείτε την διευκρίνιση εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: