Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση στήριξης της βουλευτού Ηλείας Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη στους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας



Με διαδικασίες express η τρικομματική συγκυβέρνηση σχεδιάζει μέσω του νέου μνημονίου να «τελειώνει» με χιλιάδες εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και στους Ο.Τ.Α, αφού μέσα σε δύο μέρες από τη δημοσίευση του νόμου του νέου μνημονίου χιλιάδες εργαζόμενοι θα απολυθούν.
Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης αδιαφορώντας για το δικαίωμα στην εργασία, που έχουν με αγώνες και θυσίες κατακτήσει οι εργαζόμενοι, θέλει να περάσει τα νέα σφαγιαστικά μέτρα, που θα «πετάξουν» στο δρόμο περίπου 27.000 εργαζόμενους μέχρι το 2013.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες 6/11/2012 τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες κλήθηκαν εσπευσμένα στην Πάτρα για να συμμετάσχουν σε σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, για να πληροφορηθούν ότι, σύμφωνα με το κεφάλαιο Ζ που αφορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: «Καταργούνται οι οργανικές θέσεις των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας και εφόσον ο αριθμός των υπαλλήλων αυτών: αα) είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ανά φορέα και ββ) ανέρχεται σε ποσοστό μικρότερο του 30% του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων των ως άνω κλάδων και ειδικοτήτων που υπηρετούν στον οικείο φορέα». Οι υπάλληλοι αυτοί είτε τίθενται σε διαθεσιμότητα είτε σε «αυτοδίκαιη αργία». Μάλιστα όλα τα παραπάνω πρέπει να εφαρμοστούν εντός 10 ημερών.
Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει ν’ αφήσει να συνεχιστεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική της εγχώριας και ξένης Τρόικας, η οποία μετά τη φτώχεια και την εξαθλίωση που προκάλεσε τώρα επιχειρεί να ρίξει την ταφόπλακα ακόμα και στον εργασιακό βίο.
Καλούμε τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και όλες τις αρμόδιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες να μην υποκύψουν στον εκβιασμό των Τροϊκανών και της Συγκυβέρνησης και να αρνηθούν να στείλουν τις λίστες με τα ονόματα των συναδέλφων τους οδηγώντας τους έτσι στο εκτελεστικό απόσπασμα.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-
           ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: