Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια την πλέον σκληρά οργανωμένη επίθεση κατά του βιοτικού του επιπέδου, των εργασιακών συνθηκών, των μισθολογικών αποδοχών, των κοινωνικών παροχών, της δημόσιας περιουσίας. Το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων γενεών απειλείται από τις επιλογές των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, με θύτες το τραπεζικό και πολυεθνικό κεφάλαιο, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και την ελληνική κυβέρνηση.
Οι νόμοι των μνημονίων με την επακόλουθη κοινωνική ισοπέδωση, εδώ και 2 ½ χρόνια, έχουν δημιουργήσει μια εφιαλτική κατάσταση που αντιμετωπίζεται μόνο με την κοινωνική εξέγερση για την ανατροπή τους. Κοινωνική εξέγερση που θα ανατρέψει τις μνημονιακές κατευθύνσεις και θα εμποδίζει τις όποιες εναλλακτικές λύσεις του συστήματος, τύπου «Χρυσή Αυγή».
Η τρόικα εσωτερικού (Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.), στηριγμένη σε οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που απέσπασε με ψυχολογικές μεθόδους εξαπάτησης και τρομοκρατίας, έχει επιδοθεί σε ένα ανηλεές νομοθετικό σαφάρι ψηφίζοντας Νόμους, εκδίδοντας Προεδρικά Διατάγματα, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Υπουργικές αποφάσεις που σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό του λαού, καταργούν τη Δημοκρατία, την Εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία και οδηγούν σε συνειδητή Γενοκτονία του λαού μας.
Ο πρόσφατος νόμος του ενός άρθρου (και των 238 σελίδων), που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 7-11-2012, με την «συνδρομή» χημικών – δακρυγόνων, αστυνομικής βίας και αντλιών νερού ενάντια στους χιλιάδες εργαζόμενους διαδηλωτές, αποτελεί το επισφράγισμα των απαιτήσεων της τρόικας Ε.Ε.- Ε.Κ.Τ. – Δ.Ν.Τ. Αποτελεί νέα τεράστια επίθεση κατά των αποδοχών, των συντάξεων, των προνοιακών επιδομάτων, των εργασιακών συνθηκών, της υγείας και παιδείας, της δημόσιας περιουσίας κ.λ.π.
Ξεκινά επιθετικότερα την εφαρμογή απολύσεων στο Δημόσιο που θα κλιμακωθούν τον επόμενο χρόνο. Κοντά στους συναδέλφους για τους οποίους ο ψηφισθείς νόμος προβλέπει την ΑΜΕΣΗ διαθεσιμότητα – απόλυση, θα ακολουθήσουν πολλοί άλλοι το 2013 μέσα από τις στημένες «αναδιαρθρώσεις οργανογραμμάτων» και «αξιολογήσεις υπηρεσιών και υπαλλήλων» που έχουν μπει σε εφαρμογή με επισπεύδοντες πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας (στις Περιφέρειες η διαδικασία αυτή καθοδηγείται από τη Γερμανική taskforce του Reichenbach).
Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν πρέπει να υποκύψουμε στη λαίλαπα των απολύσεων. Αγωνιστικά πρέπει να αντιταχθούμε σε αυτή.
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποφασίζει:
  1. Άμεσο συντονισμό δράσης και κινητοποιήσεων με τους Συλλόγους των εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τους Δήμους και τις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.
  2. Γενική Συνέλευση στις 13-11-2012, στις 7.30 π.μ. στο κτίριο των γραφείων του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, διάβημα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με απαίτηση να μην δοθούν καταστάσεις υπό απόλυση συναδέλφων και να μην εκδοθούν διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας και κατάληψη των γραφείων.
  3. Κατάληψη στη Διεύθυνση Διοίκησης της Π.Δ.Ε. (μετά τη δημοσίευση του νόμου σε Φ.Ε.Κ.) με απαίτηση να μην σταλούν καταστάσεις υπό απόλυση συναδέλφων.
  4. Συμμετοχή στην Πανδημοσιοϋπαλληλική Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας (12-3 μ.μ.) της 13-11-2012 και στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο Πάτρας στις 12 το μεσημέρι.
  5. Συμμετοχή στην Πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας (12-3 μ.μ.) της 14-11-2012.
  6. Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. του συλλόγου μας για δυναμικές κινητοποιήσεις – καταλήψεις –απεργίες.
  7. Κάλεσμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και των Περιφερειακών συμβούλων να τοποθετηθούν άμεσα για τις απολύσεις – ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων.
  8. Αποστολή του ψηφίσματος στους βουλευτές της Αχαΐας και στα Μέσα Ενημέρωσης.
Η δύναμή μας είναι ο Αγώνας και η Ενότητά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: