Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σύγκληση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας



Πύργος 29-11-2012      


Αριθ. Πρωτ.: 20 

 

Προς:
κ. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας


κ. Περιφερειάρχη,
Η ελληνική κοινωνία, στο σύνολό της, δέχεται μια βίαιη επίθεση κατά των εργασιακών, συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών χαρακτηριστικών της, ανατρέποντας τα δεδομένα στα οποία είχε δομηθεί, με αποτέλεσμα να οδηγείται στην εξαθλίωση.
            Θεωρούμε ότι σε αυτή τη λογική διάλυσης και ανατροπής θα πρέπει όλοι, και ο καθένας ξεχωριστά από την θέση που τον έχει τάξει η κοινωνία, να αντισταθούμε στις κατευθυνόμενες από τους δανειστές μας πολιτικές, ώστε η χώρα μέσα από ένα πλαίσιο κοινωνικής συνεννόησης να μπορέσει να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, η εξαθλίωση δεν αποτελούν στοιχεία στα οποία μπορεί να ελπίζει κάποιος.
Μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εσείς προσωπικά, έχετε δώσει αγώνα κατά της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων  του φορέα σας. Από την πρώτη στιγμή, σταθήκατε δίπλα μας και μέσα από τις δυνατότητες που είχατε προχωρήσατε σε στοχευόμενες δράσεις.  Σε αυτό τον αγώνα αποδείχτηκε ότι είμαστε μαζί.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και κατόπιν απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης, σας καλούμε να αξιοποιήσετε και την ιδιότητα σας ως Α΄ Αντιπροέδρου στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ώστε η ΕΝ.Π.Ε. να λάβει απόφαση για συνολική και ομοιόμορφη αντίδραση των Περιφερειών, σε μια πολιτική που απαξιώνει και βάζει στο περιθώριο τον β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και προχωράει στις απολύσεις υπαλλήλων που επί χρόνια προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Μικέλης
Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: