Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Οι εκπρόσωποι ενός σάπιου χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος κάνουν νόμο την εξαθλίωση, την ανεργία, την διάλυση, την αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα με υποδειγματική υποταγή εκχωρούν τα πάντα σε λίγους, αδιαφορώντας προκλητικά για το σύνολο των πολιτών της  που ζούνε και προσφέρουν για την επιβίωση αυτής της χώρας 
Στην Ελλάδα του μνημονίου που ακόμα δεν έχουν αποδοθεί πολιτικές ευθύνες για το διασυρμό της χώρας και των πολιτών της, το δικαίωμα στην εργασία θεωρείται εγκληματικό προνόμιο.
Στην Ελλάδα του μνημονίου η αξιοπρεπή διαβίωση, η ανεργία, η φορολεηλασία, η ακρίβεια,  η διάλυση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, η αποδυνάμωση της παιδείας και των κοινωνικών δομών, η ισοπέδωση κοινωνικών κατακτήσεων, η ανασφάλεια θεωρούνται λεπτομέρειες.
Στην Ελλάδα του μνημονίου ηθικό και νόμιμο είναι μόνο η ικανοποίηση των επιθυμιών των δανειστών.
Στην Ελλάδα του μνημονίου το μόνο που έχει αξία είναι να ακλουθούμε με πλήρη υποταγή ένα δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά. Και αυτός ο δρόμος για κάποιους είναι η μόνη επιλογή μας.
Στις 7-11-2012 ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και με την στήριξη 153 βουλευτών ο μετασχηματισμός της χώρας. Τις συνέπειες αυτού του μετασχηματισμού θα τις βιώνουμε για τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια εκτός και εάν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι καταφέρουν και ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές.
Με το Νόμο 4093/2012 που αφορά την «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016 − Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016» υλοποιείται η επιθυμία των δανειστών για την άμεσες απολύσεις υπαλλήλων και την αποστολή των ονομάτων τους.  Ταυτόχρονα διαψεύδονται όλοι οι εταίροι της κυβερνητικής κοινοπραξίας που μέχρι και πριν την ψήφιση του διέψευδαν τέτοιο ενδεχόμενο.
Η απόλυση σε πρώτη φάση συναδέλφων ΙΔΑΧ είναι απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει την ελάχιστη κοινωνική νομιμοποίηση. Το προσδοκώμενο δημοσιονομικό όφελος είναι ελάχιστο και η σκοπιμότητα για την υλοποίηση αυτής της ενέργειας  είναι να στείλουν οι δανειστές ένα σαφές μήνυμα και να εκφοβίσουν το σύνολο των εργαζομένων τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι, αποτελούν ανταλλακτικά ενός μηχανισμού, δεν έχουν δικαιώματα στην εργασία. Ο φόβος της απόλυσης αποτελεί τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στην Ελλάδα του Μνημονίου. 

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποφασίζει:
1.      Να προχωρήσει σε δυναμικές ενέργειες για να αποτραπεί η αποστολή στοιχείων για την απόλυση συναδέλφων.
2.      Να ζητήσει την έκδοση απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα καταδικάζει το «Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016» και την διατύπωση της άρνησής στην αποστολή των καταστάσεων που θα οδηγήσουν στην απόλυση οποιουδήποτε υπαλλήλου.
3.      Να ζητήσει την πλήρη και σαφή στήριξη του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών σε κάθε ενέργεια των εργαζομένων που θα εναντιώνεται στις απολύσεις.
4.      Να ζητήσει από τον Περιφερειάρχη να μην αποστείλει καμία κατάσταση με εργαζομένους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
5.      Να ζητήσει την παραίτηση των Βουλευτών του Ν. Ηλείας που ψήφισαν υπέρ του «Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016» που οδηγεί σε άμεσες απολύσεις, οι οποίες εναντιώνονται στις προεκλογικές δεσμεύσεις τους.
6.      Την άμεση κατάργηση των άρθρων που αφορούν τις απολύσεις την κινητικότητα και την διαθεσιμότητα

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πύργος 14-11-2012
Για τη Γενική συνέλευση
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Χαράλαμπος Μικέλης
Ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: