Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της, η συνοχή της κυμαίνεται σε οριακά σημεία και οι πολίτες έχουν χρεώσει την σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση στο πολιτικό σύστημα που ασκούσε και ασκεί εξουσία και έχει λάβει αποφάσεις για την οικονομική μας εξαθλίωση και την κατεδάφιση του συνόλου των κοινωνικών κατακτήσεων.
Μέσα από αυτό το πρίσμα θεωρούμε ότι οι δημόσιοι φορείς θα πρέπει να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν με οποιαδήποτε τρόπο την κοινωνία και να οδηγήσουν σε δυσάρεστες καταστάσεις.
Και δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη πρόκληση εάν τα δημόσια κτίρια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δημοσίων Υπηρεσιών μετατραπούν σε κομματικά γραφεία υλοποίησης εσωκομματικών διαδικασιών.
Ο ρόλος των δημοσίων κτιρίων είναι να εξυπηρετούν τον πολίτη και όχι κομματικές διαδικασίες.  Εάν τα κόμματα επιθυμούν να υλοποιήσουν ανοιχτές διαδικασίες μπορούν ελεύθερα να μισθώσουν ιδιωτικούς χώρους και εξοπλισμό, βοηθώντας παράλληλα με αυτό τον τρόπο και  την τοπική οικονομία.
Σε μία περίοδο αναζήτησης θυτών από τα θύματα της οικονομικής κρίσης θα πρέπει όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε οι πράξεις και οι ενέργειές τους να είναι σε αρμονία με τα γενικότερα αισθήματα της κοινωνίας που υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: