Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Προμήθεια πετρελαίου για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας





Πύργος 12-3-2012      


Αριθ. Πρωτ.: 6 

Προς:
κ. Α. Κατσιφάρα
Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας  


Κοιν.:
κ. Χ. Καφύρα
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας


ΘΕΜΑ:
Προμήθεια πετρελαίου για τις ανάγκες των Υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας



Οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας συχνά έρχονται αντιμέτωπες με το φαινόμενο της έλλειψης πετρελαίου με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται οι συνθήκες εργασίας μας και παράλληλα να αυξάνεται το ενεργειακό κόστος από την χρήση των κλιματιστικών μηχανημάτων όπου υπάρχουν. Φέτος το φαινόμενο έχει επαναληφθεί δύο φορές μια  στην αρχή του χειμώνα και μία τώρα.
Θεωρούμε ότι τα θέματα που έχουν σχέση με τις συνθήκες στους  χώρους εργασίας των υπαλλήλων  θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την αντίστοιχη προνοητικότητα, άμεσα και με γνώμονα τη μη επανάληψή τους. Αντί αυτού όμως διαπιστώνουμε διάσταση απόψεων και συγκεκριμένα:
Με την υπ΄ αριθ. 18/2012 απόφαση της Επιτροπής Αναπτυξιακής & Κοινωνικής Πολιτικής εγκρίνει δαπάνη για την προμήθεια 6.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης για τις υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας (συνολικά πέντε κτίρια), όταν η αρμόδια Υπηρεσία στην εισήγησή της ζητούσε 18.000 λίτρα. Η παραπάνω απόφαση μας προβληματίζει ιδιαίτερα, γιατί χωρίς κανένα σκεπτικό μειώνει άνω του 60 % μια δαπάνη που αφορά το προσωπικό. Προφανώς με αυτή την απόφαση η αντίστοιχη Επιτροπή αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την επόμενη φορά που θα υπάρχει έλλειψη πετρελαίου στις Υπηρεσίες της Π.Ε. Ηλείας καθώς και για την πολλαπλάσια δαπάνη που θα απαιτηθεί για την αντίστοιχη προμήθεια του,  λόγω της εξίσωσης των φόρων.


κ. Περιφερειάρχα,
οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι οι συνεργάτες σας, σε ένα δύσκολο αντικειμενικά έργο που έχετε να υλοποιήσετε. Και σε αυτή την δύσκολη περίοδο που έχουν στοχοποιηθεί όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, θεωρούμε ότι θα πρέπει να αναλαμβάνονται πολιτικές και να αναπτύσσονται πρακτικές που δεν θα υποβαθμίζουν αλλά θα βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίες μας.




Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Μικέλης
Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Ασημακόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: