Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΕΦΕΔΡΕΙΑ – ΠΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ


Δείτε εδώ το νόμο της ντροπής, της εξαθλίωσης και των απολύσεων.  
Ο συγκεκριμένος νόμος έχει τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαίσιου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» και το κείμενο είναι από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

150.000 φεύγουν το 2012 από το δημόσιο

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ.gr
ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ: ZHTOYN AIMA...

150.000 φεύγουν το 2012 από το δημόσιο

Σάρωση του ελληνικού Δημοσίου, με "κούρεμα" φορέων, οργανισμών, υπουργείων, ανεξάρτητων αρχών και όλων των δομών του κράτους, που θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις και το 60%, και ένα δεύτερο "τσουνάμι" εφεδρείας, που θα συμπαρασύρει το 50% των υπαλλήλων των υπουργείων, ανακοινώνεται εντός των επόμενων ημερών.

150.000 φεύγουν το 2012 από το δημόσιο
Σάρωση του ελληνικού Δημοσίου, με "κούρεμα" φορέων, οργανισμών, υπουργείων, ανεξάρτητων αρχών και όλων των δομών του κράτους, που θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις και το 60%, και ένα δεύτερο "τσουνάμι" εφεδρείας, που θα συμπαρασύρει το 50% των υπαλλήλων των υπουργείων, ανακοινώνεται εντός των επόμενων ημερών.
Από ένα σύνολο 300.000 εργαζομένων στον στενό δημόσιο τομέα, σε χαμηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, εκπαιδευτικής βαθμίδας δευτεροβάθμιας (ΔΕ), που βρίσκονται κοντά στην 3η ηλικία, θα αναζητηθούν εκείνοι που πρέπει να απολυθούν κατά προτεραιότητα. Ταυτόχρονα περικόπτονται δραστικά δομές, αρμοδιότητες και δαπάνες, ενώ μεγάλο μέρος του Δημοσίου εκχωρείται στον ιδιωτικό τομέα, με πρώτο έργο την ανάληψη από ιδιώτες των υποστηρικτικών μηχανισμών των υπουργείων.
Μετά το "haircut" του χρέους, η κυβέρνηση αποφασίζει πρωτόγνωρες και βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, σύμφωνα με τις επιταγές της εξειδικευμένης έκθεσης του ΟΟΣΑ που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και στον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Ρέππα, το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου. Σε δραματικούς τόνους, το τελικό κείμενο της έκθεσης επισημαίνει την άμεση ανάγκη ανατροπών, καθώς, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από όλες τις πλευρές, το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας συνδέεται άρρηκτα με το προβληματικό και δυσκίνητο Δημόσιο.
"Εάν αυτό δεν αλλάξει, δεν θα αποδώσει κανένα μέτρο δημοσιονομικής πολιτικής" ρητά αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ. Μάλιστα, η έλλειψη μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, που έχει ως συνέπεια το ολικό "μπλοκάρισμα" των επενδύσεων, κατατάσσει την Ελλάδα ολοένα και πιο χαμηλά στον δείκτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που μετρά τις ανταγωνιστικές οικονομίες του κόσμου (doing business). Η χώρα μας βρίσκεται στη θέση 141 από ένα σύνολο 180 χωρών που συμμετέχουν στη μέτρηση.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Υπολογισμός Μισθοδοσίας Δημοσίων Υπαλλήλων 2012

Πατήστε εδώ  για να υπολογίσετε το νέο σας μισθό, τα επιδόματα Χριστουγέννων Πάσχα και άδειας καθώς και την περικοπή ανά ημέρα απεργίας.
Προσοχή θα πρέπει να επιλέξετε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ για να σας υπολογιστούν οι αντίστοιχες κρατήσεις.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ



ΟΙ ΑΓΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων (τέως) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας δηλώνει ότι στο σχεδιασμό της Απεργιακής Συγκέντρωσης στον οποίο συμμετείχε μαζί με τους άλλους πρωτοβάθμιους συλλόγους, δεν είχαν συμπεριληφθεί  τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων στην προγραμματιζόμενη λήξη της, που ήταν η κεντρική πλατεία του Πύργου.
Το Δ.Σ. δεν είχε ενημερωθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Ηλείας για τις προθέσεις τους με αφορμή την Γενική Απεργία, στην οποία συμμετείχαν με απόλυτη επιτυχία οι έμποροι του Πύργου, κλείνοντας τα καταστήματά τους.
Ο Σύλλογός μας θεωρεί ότι η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση που έγινε ποτέ στον Πύργο είναι το αποτέλεσμα μιας αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που έχει στοχοποιήσει και θέλει να αφανίσει τον μέσο Έλληνα.   
Σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται κανένας, από όπου και εάν προέρχεται, ότι και εάν εκπροσωπεί, να προσπαθήσει να αξιοποιήσει την λαϊκή αγανάκτηση. Σε κάθε περίπτωση θα μας βρει απέναντί του.
Την απεργιακή συγκέντρωση της 19ης Οκτωβρίου διοργάνωσαν:
ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (τέως) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ - ΈΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ - ΈΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
Στην απεργιακή συγκέντρωση της 19ης Οκτωβρίου συμμετείχαν ενεργά:
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ -  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Ε.Β.Ε) Ν. ΗΛΕΙΑΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕΤΤΗΛ –ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ & ΔΕΥΑΠ– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ & ΟΤΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΩΛΗΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ «ΔΗΜΗΤΡΑ» - ΕΥΠΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ -  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΧΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ  ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ κλπ.
Δεν συμμετείχε ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, ούτε το Επιμελητήριο Ηλείας, που χωρίς καμία σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων αναφερόμενων σωματείων που συμμετείχαν, ξεκίνησαν να απευθύνουν χαιρετισμούς, εγκλωβίζοντας τους εκπροσώπους των διοργανωτών, εξαγριώνοντας παράλληλα την μεγαλύτερη μερίδα των διαδηλωτών.  

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ







Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


ΚΑΠΕΛΩΣΕ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΜΑΣ ΤΟ Π.Α.ΜΕ


Την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου όλη η Ελλάδα πρέπει να είναι στο δρόμο.
Την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι μια γροθιά απέναντι στην μεγαλύτερη επίθεση που δέχεται ολόκληρη η κοινωνία.
Αυτές τις στιγμές που καθορίζεται το μέλλον μας για τα επόμενα χρόνια δεν έχουν θέση τακτικές διχασμού και διάσπασης.
Αυτές τις στιγμές ο σκοπός είναι ένας, ανεξάρτητα από την διαφορετική οπτική γωνία που το προσεγγίζει ο καθένας.
Αυτές οι στιγμές δεν αντέχουν κομματισμό.
Παρόλα αυτά κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι κάτι αλλάζει. Κάποιοι πιστοί σε νοοτροπίες και τακτικές του παρελθόντος αποφάσισαν να «ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ» το κάλεσμα των συντονισμένων πρωτοβάθμιων σωματείων, λες και εάν το κάνουν θα καταφέρουν τίποτα.
Συνάδελφοι του Π.Α.ΜΕ το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα έχει περισσότερο κόσμο. Το ζητούμενο είναι όλοι μα όλοι να κατέβουμε στους δρόμους.   
Την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου όλοι στους δρόμους ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τις ζωές μας.
Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 π.μ. σας καλούμε στην Απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Διοικητήριο επί της οδού Μανωλοπούλου και στην συνέχεια πορεία στην πόλη του Πύργου.
Την συγκέντρωση διοργανώνουν οι:
ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (τέως) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ - ΈΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ - ΈΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
Την συγκέντρωση στηρίζουν:
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ -  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Ε.Β.Ε) Ν. ΗΛΕΙΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕΤΤΗΛ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, με την επωνυμία «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ο οποίος με απόφαση του θα διατηρήσει κλειστά τα καταστήματα (καφετερίες κλπ) κατά την διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, με την επωνυμία «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» μετά από αίτημα που του είχε απευθύνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων (τέως) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας αποφάσισε με απόφαση του να διατηρήσει κλειστά τα καταστήματα (καφετερίες κλπ) κατά την διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης – πορείας  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 10:30 στο Διοικητήριο επί της οδού Μανωλοπούλου.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Κατάληψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και στο κτιριακό συγκρότημα της Διεύθυνσης Μεταφορών. Κατά την διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο και έκτακτη Γενική Συνέλευση και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας επί της οδού Μανωλοπούλου.
Την Τετάρτη 19  Οκτωβρίου στις 10:30 καλούνται όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο επί της οδού Μανωλοπούλου. 

19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


Το είδαμε και αυτό. Στην στάση της Μανωλοπούλου κάποιος αποφάσισε να ανεβάσει πάνω της τον καναπέ του. Λέτε να έχει κάποιο μήνυμα αυτό;;
Μάλλον ναι, αφού την μεγαλύτερη ζημιά σε αυτή τη χώρα μας την έχει κάνει η αντίσταση του καναπέ.
Την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου σηκωνόμαστε από τους καναπέδες και συμμετέχουμε δυναμικά σε όλη την Ελλάδα στις κατά τόπους κινητοποιήσεις.   
Στον Πύργο την Τετάρτη 19  Οκτωβρίου στις 10:30 ενωτική και αγωνιστική συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στο Διοικητήριο επί της οδού Μανωλοπούλου και πορεία στην πόλη του Πύργου.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΜΑΖΙΚΟΣ AΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την τρόικα, αποτελεί λαιμητόμο των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Η παραδομένη στα συμφέροντα του κεφαλαίου και των δανειστών κυβέρνηση καταργεί όποια δικαιώματα έχουν απομείνει και παρά την οργή και την αγανάκτηση που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία, επιμένει στην αδιέξοδη πολιτική της.
Με τα μέτρα αυτά απολύονται εργαζόμενοι, κατακρεουργούνται μισθοί και συντάξεις, διαλύονται τα συλλογικά δικαιώματα, προστίθενται νέα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη και η κοινωνία οδηγείται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Α. Απολύονται εργαζόμενοι από το δημόσιο ακόμη και μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι, καταργούνται οργανικές θέσεις, θεσμοθετούνται οι αυθαιρεσίες και οι διώξεις, κουρελιάζεται το σύνταγμα και διαλύονται δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης πρώτα καταργούνται οι κενές οργανικές θέσεις, μετά απολύονται όσοι εντάσσονται σε συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και καταργούνται οι θέσεις τους και στη συνέχεια καταργούνται οι υπόλοιπες οργανικές θέσεις που «πλεονάζουν» και απολύονται οι υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, που κατέχουν τις θέσεις.
1. Για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και έναν αιώνα μετά την κατοχύρωση της μονιμότητας η ανάλγητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε απολύσεις ακόμη και μόνιμου προσωπικού. Οι απολύσεις θα γίνουν άμεσα με την κατάργηση οργανικών θέσεων, την εργασιακή εφεδρεία και τη συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.
Με τις διατάξεις του άρθρου 35 προβλέπεται ότι μετά από εκτίμηση των εγκάθετων και υποτακτικών γενικών γραμματέων των υπουργείων θα μετακινηθεί το “πλεονάζον” προσωπικό και εάν δεν υπάρχουν ανάγκες σε άλλες υπηρεσίες οι θέσεις καταργούνται και απολύονται οι υπάλληλοι με την κατάργηση της οργανικής τους θέσης. Από τη ρύθμιση μάλιστα αυτή δεν εξαιρείται καμία υπηρεσία, κανένας κλάδος.
Πρόκειται για την πιο βάρβαρη και αυθαίρετη ρύθμιση στην ιστορία του ελληνικού κράτους που προωθεί η υπόδουλη κυβέρνηση.
2. Με τη συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα «σκοτώνουν τα άλογα» όταν γεράσουν και απολύουν υπαλλήλους που μέχρι το 2013 θα συμπληρώσουν 35 χρόνια υπηρεσίας και το 55ο έτος ηλικίας. Οι υπάλληλοι οδηγούνται στην φτώχια αφού θα λαμβάνουν μόνο το 60% του βασικού μισθού. Η ρύθμιση αυτή όπως και η προηγούμενη θα οδηγήσει σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
3. Καταργούνται και συγχωνεύονται φορείς του δημοσίου και το προσωπικό απολύεται μέσω της εργασιακής εφεδρείας
4. Θεσμοθετείται η κινητικότητα του προσωπικού μεταξύ υπουργείων και αποκεντρωμένων υπηρεσιών χωρίς καμία αντικειμενική διαδικασία και κανένα κριτήριο. Με τις διατάξεις αυτές ανοίγει ένας νέος δρόμος για αυθαιρεσίες, κομματικές διώξεις και τακτοποιήσεις ημετέρων.
5. Καταργούνται όλες οι κενές οργανικές θέσεις των υπηρεσιών για να καλυφθούν νομικά οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
6. Από 1-1-2012 θα υπάρξει η νέα μεγάλη καταιγίδα απολύσεων μόνιμου και έκτακτου προσωπικού μέσα από την αναδιοργάνωση δημοσίων υπηρεσιών που θα γίνει από ιδιωτικές εταιρείες με στόχο την κατάργηση κατά 30% των οργανικών μονάδων.
Β. Με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο κατακρεουργούνται παραπέρα τα εισοδήματα των εργαζομένων στο δημόσιο. Έτσι, μετά το 40% της υποβάθμισης των εισοδημάτων από το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο με τις νέες ρυθμίσεις υπάρχει επιπλέον μείωση που υπερβαίνει το 20%. Αυτό προκύπτει:
1. Από τους χαμηλούς βασικούς μισθούς που προσδιορίστηκαν με το νέο μισθολόγιο. Ο προσδιορισμός των νέων μισθών σε χαμηλά επίπεδα έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται ούτε οι τακτικές αποδοχές που δίνονταν σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και στις οποίες μάλιστα υπήρχαν και σχετικές κρατήσεις για κύρια σύνταξη (Βασικός μισθός, επίδομα 140 ευρώ και κίνητρο απόδοσης)
2. Από την κατάργηση του επιδόματος γάμου και τη διατήρηση μόνο του επιδόματος τέκνων, το οποίο καταργείται όταν το παιδί ενηλικιωθεί.
3. Από την κατάργηση των κλαδικών επιδομάτων.
4. Από τη σύνδεση μισθού-βαθμού και τον αυθαίρετη ποσόστωση και περιορισμό της ένταξης στους καταληκτικούς βαθμούς.
5. Από την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων αφού οι μεταβατικές διατάξεις προβλέπουν πολύ περισσότερα χρόνια από αυτά που αναλογούν σε κάθε βαθμό και έχουν στόχο τη μισθολογική καθήλωση των υπαλλήλων.
6. Από την κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης.
Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν μειώσεις για όλους τους υπαλλήλους που κυμαίνονται από 7% έως 55%. Μεγαλύτερα θύματα είναι όμως οι υπάλληλοι με μικρή προϋπηρεσία και οι υπάλληλοι της ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας. Είναι αποκαλυπτικό ότι οι καθαρές αποδοχές στον νεοδιόριστο στην ΥΕ κατηγορία είναι 450 €
Δραματικές μειώσεις θα υπάρξουν και για τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ αφού η κυβέρνηση καταργώντας Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και εσωτερικούς κανονισμούς επεκτείνει το νέο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ.
Γ. Κατακρεουργούνται ακόμη περισσότερο οι κύριες, οι επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ.
1. Περικόπτονται επιπλέον οι συντάξεις για ποσά πάνω από 1200 ευρώ κατά 20%.
2. Για όσους είναι κάτω των 55 ετών προβλέπεται νέα μείωση κατά 40% για το ποσό της σύνταξης πάνω από τα 1000 ευρώ.
3. Οι συντάξεις που θα χορηγηθούν μέχρι 31-12-2013 θα υπολογίζονται με βάση το προηγούμενο μισθολόγιο χωρίς όμως την εξέλιξη στα μισθολογικά κλιμάκια.
4. Μειώνεται επιπλέον το μέρισμα του ΜΤΠΥ κατά 30%.
5. Μειώνεται το εφάπαξ κατά 15% και 20%.
Δ. Καταργούνται οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα με τη μη επέκτασή τους, με την κατάργηση της ευνοϊκότερης ρύθμισης και δρομολογούνται τα σχέδια για κατάργηση του κατώτερου μισθού της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και τον περιορισμό του στα 550 .
Ε. Λεηλατούνται τα ελάχιστα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων μέσα από την βάρβαρη φορολογική επίθεση, τη μείωση του αφορολόγητου στα 5000 και την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

Η βαρβαρότητα Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ απέναντι στους εργαζόμενους δεν θα περάσει! Καμιά συζήτηση πια με την Κυβέρνηση. Πρέπει να ανατραπεί τώρα. Κι αυτή και κάθε άλλη που συμφωνεί με αυτή την πολιτική με όποιες παραλλαγές. Συνελεύσεις σε κάθε κλάδο αυτή τη βδομάδα. Με αίτημα να πληρώνονται οι εργαζόμενοι κι όχι οι τοκογλύφοι, δουλειά για όλους κι όχι απολύσεις, υγεία και παιδεία δημόσια και δωρεάν για όλο το λαό, να αποφασίσουμε αγώνα τώρα! Τέρμα πια οι εκτονώσεις και οι διαμαρτυρίες.
Στις συνελεύσεις μας να αποφασίσουμε την εκλογή απεργιακής επιτροπής που θα αναλάβει το σημαντικό έργο της οργάνωσης του αγώνα μας. Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να πάει στη δουλειά τις μέρες της απεργίας και η απεργιακή επιτροπή πρέπει να αναλάβει να τους πείσει, με περιοδείες στους χώρους δουλειάς και την παρουσία της στους χώρους εργασίας τις μέρες της απεργίας.

 ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Έξω από τη χώρα το ΔΝΤ και η τρόικα.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ


ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ(τέως)ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ-ΈΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΛΕΙΑΣ- ΈΝΩΣΗ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ και ΩΡΑ 10:30


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου συνέντευξη τύπου, από τους προέδρους της ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (τέως) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ και του  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ με αφορμή την 48ωρη Γενική Απεργία που θα πραγματοποιηθεί 19 & 20 Οκτωβρίου.
            Εκπροσωπώντας μια κοινή προσπάθεια οργανωμένης αντίδρασης  από τα πρωτοβάθμια Σωματεία περιοχής Πύργου, απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 π.μ. στο Διοικητήριο της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την απεργιακή συγκέντρωση οργανώνουν η ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ, ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (τέως) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ, η ΈΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ - ΈΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ.
Επίσης έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν και έχουν απευθύνει κάλεσμα το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΥΡΓΟΥ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Ε.Β.Ε) Ν. ΗΛΕΙΑΣ.
Να σημειωθεί επίσης ότι έχει ζητηθεί από το Σύλλογο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Πύργου, με την επωνυμία «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», να διατηρήσει κλειστά τα καταστήματα (καφετερίες κλπ) κατά την διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 π.μ. ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ τέως   ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ επί της οδού Μανωλοπούλου ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 
 

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Ε.Β.Ε) Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
(Ε.Β.Ε) Ν. ΗΛΕΙΑΣ
Λετρίνων 8 – 3ος Όροφος Τ.Κ. 27100 Πύργος
Τηλ–Fax:2621023670 Ε-mail:sebehleias@gmail.com
Α.Φ.Μ. 999764240 – Δ.Ο.Υ. ΠΥΡΓΟΥ

Αριθ. Πρωτ. 22                                                Πύργος 17 Οκτωβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Όλες οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα κλειστά στις 19 Οκτωβρίου 2011.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, o Σύλλογός μας, σε συνεργασία με την Ο.Ε.Β.Ε Ν. Ηλείας, καλεί όλους τους Επαγγελματίες-Βιοτέχνες-Εμπόρους να κλείσουν τις επιχειρήσεις και τα καταστήματά τους, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους για τα νέα μέτρα που σε συνδυασμό με αυτά του μεσοπρόθεσμου οδηγούν τις μικρές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές σε οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση.

Συμμετέχουμε όλοι στο ΚΟΙΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και της Ε.Σ.Ε.Ε. για να αξιώσουμε να σταματήσει:
       • η υπερφορολόγηση επιχειρήσεων, εργαζόμενων και συνταξιούχων (ΦΠΑ – έμμεσοι φόροι – κατάργηση αφορολόγητου ορίου – έκτακτες εισφορές – τέλος επιτηδεύματος – τέλος ακινήτων).
       • ο περαιτέρω περιορισμός εισοδημάτων.
       • η δραστική μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
       • η ολιγοπώληση της αγοράς (ειδικές οικονομικές ζώνες – υπερεμπορικά κέντρα).
       • η εξάπλωση του παρεμπορίου και της παραοικονομίας.

Επιτέλους να δοθεί τέλος στην υφεσιακή πορεία της χώρας που παράγει «λουκέτα», ανεργία, φτωχοποίηση, ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη.

Αυτό δεν γίνεται με τα μέτρα που επιβάλουν οι δανειστές μας.

Ούτε με ουτοπικές επιθυμίες για αφίξεις μεγάλων επενδύσεων και επενδυτών !!!

Η καλύτερη και αμεσότερη απάντηση στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, την ύφεση, δεν είναι άλλη από το ξεκίνημα της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των Μικρών επιχειρήσεων (της πραγματικής οικονομίας), που σύμφωνα και με την Ε.Ε. αποτελούν την «Ραχοκοκαλιά της ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» σε Ευρώπη και Ελλάδα.

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΪ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Βασιλακόπουλος                                                   Ιωάννης Μπούκλης

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


ΑΦΙΣΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Κάλεσμα συμμετοχής προς τους καταστηματάρχες Υγειονομικού Ενδιαφέροντος περιοχής Δήμου Πύργου στις απεργιακές κινητοποιήσεις





Πύργος 13-10-2011      


Αριθ. Πρωτ.: 28

Προς:
Σύλλογο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Πύργου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»
Ενταύθα
ΚΟΙΝ.:
Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης


ΘΕΜΑ:
Κάλεσμα συμμετοχής προς τους καταστηματάρχες Υγειονομικού Ενδιαφέροντος περιοχής  Δήμου Πύργου στις απεργιακές κινητοποιήσεις


Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου όλη η Ελλάδα δηλώνει την αντίθεσή της σε μία αδιέξοδη πολιτική που οδηγεί την χώρα ακόμα περισσότερο στην ύφεση, αυξάνει την ανεργία, κλείνει καταστήματα, οδηγεί την ελληνική οικογένεια στην εξαθλίωση.
Σκοπός της εφαρμοζόμενης πολιτικής, που υπαγορεύεται από τους δανειστές της, είναι ένας. Να πληρώσει ο εργαζόμενος, ο έμπορος, ο βιοτέχνης, ο αγρότης και ο κάθε μικρομεσαίος Έλληνας  ένα χρέος που δεν του αναλογεί, ένα χρέος που δεν δημιούργησε.
Με απειλές, διλλήματα και εκβιασμούς, χωρίς καμία νομιμοποίηση από τον Λαό έχουν προχωρήσει στην κατεδάφιση του συνόλου των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.
Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ημέρα Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην οποία παράλληλα συμμετέχει και στηρίζει το σύνολο του δοκιμαζόμενου παραγωγικού ιστού της χώρας, στον Πύργο θα πραγματοποιηθεί Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10:30 στο Διοικητήριο της τέως Νομαρχίας επί της οδού Μανωλοπούλου.
Την συγκέντρωση διοργανώνουν οι: ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (τέως) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ - ΈΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ - ΈΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
Επίσης θα συμμετάσχει και το Εργατικό Κέντρο Πύργου. Την ίδια μέρα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης θα είναι κλειστά ως ελάχιστη ένδειξη της οικονομικής καταστροφής που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα.
Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε και τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Πύργου, με την επωνυμία «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», να συμβάλει με την συμμετοχή του και αυτός, παρ΄ όλη την οικονομική αιμορραγία των μελών του, στο κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης του Πύργου κατά την διάρκεια προετοιμασίας και κορύφωσης των απεργιακών συγκεντρώσεων, δηλαδή από ώρα 9:00 π.μ. έως 11:30 π.μ. ώστε να αποδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι συντάσσεται με όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, την φτώχεια την εξαθλίωση και να συμμετάσχει  ενεργά στις απεργιακές συγκεντρώσεις μαζί με τους υπόλοιπους φορείς της πόλης. 


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Μικέλης
Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Ασημακόπουλος