Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011


ΑΔΕΔΥ
Oλοι μαζί στον αγώνα
Απεργούμε
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 - Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση, υποταγμένη στα συμφέροντα των τραπεζιτών, του μεγάλου κεφαλαίου και των κερδοσκόπων, σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων και της Κοινωνίας. Εκφοβίζει, απειλεί και εκβιάζει, με στόχο την υποταγή όλων μας στην
πολιτική της, μας απειλεί ακόμα και με μη καταβολή μισθών και συντάξεων.
Την ώρα που στέλνει στο «εκτελεστικό απόσπασμα» τους εργαζόμενους και την Κοινωνία, την ώρα που κλέβει τις ζωές μας, υποστηρίζει ότι θέλει να σώσει την Πατρίδα. Η Πατρίδα, όμως, είμαστε εμείς: Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Είμαστε όλοι εμείς, εναντίον των οποίων στρέφεται αυτή η πολιτική και μας εξοντώνει!
Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται η αποτυχία της πολιτικής επιλογής του μνημονίου. Μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής επιλογής που οδηγεί τους εργαζόμενους και την Κοινωνία σε απόγνωση, την Οικονομία σε κατάρρευση και τη χώρα σε νέα μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Κάθε βδομάδα, κάθε μήνα και πολύ περισσότερο κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά στην καταβολή των δόσεων του ληστρικού δανείου, νέα μέτρα λαμβάνονται σε βάρος δικό μας και προς όφελος των δανειστών και των κερδοσκόπων, αυτών δηλαδή που φέρουν την κύρια ευθύνη για την κρίση.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κοινή Απεργιακή απόφαση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Με δύο κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν σήμερα, Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ., να αντιδράσουν στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, σε βάρος των εργαζομένων που προωθούν Κυβέρνηση και Τρόικα.

Συγκεκριμένα οι Ε.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο Δημόσιο Τομέα, στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τις ΔΕΚΟ στις 5 Οκτωβρίου, αλλά και σε νέα 24ωρη Γενική Πανεργατική Απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Στο μεσοδιάστημα Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πραγματοποιήσουν περιφερειακές συσκέψεις, προκειμένου να προετοιμάσουν και οργανώσουν νέες απεργιακές αντιδράσεις, απαιτώντας την αλλαγή της πολιτικής που αποφασίζουν οι «Δανειστές» και εκτελεί η Κυβέρνηση χωρίς αντιρρήσεις και την ανατροπή των  νέων μέτρων που βυθίζουν σε απόγνωση τον κόσμο της εργασίας, τους συνταξιούχους, τους ανέργους  και τους νέους της χώρας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Το ΠαΣοκ γιορτάζοντας τα 100 χρόνια του νόμου Βενιζέλου απολύει δημοσίους υπαλλήλους

Βενιζέλος το ψήφισε , Βενιζέλος το καταργεί


ΜΑΙΟΣ 1911. Πρωθυπουργός ο Ελευθέριος Βενιζέλος.. Με εισήγηση του πρωθυπουργού θα περιληφθεί στο Σύνταγμα άρθρο, το 102, το οποίο θα προβλέπει τη μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων.
Ο Βενιζέλος θα πει χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποβλέπει στο συμφέρον του λαού και όχι των δημόσιων υπαλλήλων.
Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ήταν όμηροι της πολιτικής εξουσίας. Κάθε κόμμα που ανέβαινε στην εξουσία απέλυε τους υπαλλήλους που ανήκαν στο αντίπαλο κόμμα για να προσλάβει τους δικούς του.
Και οι απολυθέντες, οι αποκαλούμενοι Παυσανίες, συνέρρεαν σ’ ένα σανιδένιο παράπηγμα επί της πλατείας Κλαυθμώνος (από κει και το όνομά της), που εκτελούσε χρέη καφενείου, για να θρηνήσουν την κακή τους τύχη, που τη συνέδεαν με την τύχη της χώρας, κραυγάζοντας ότι το νέο γκουβέρνο οδηγεί την Ελλάδα στο χάος.
Σεπτέμβριος 2011. Υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος Το ΠΑΣοΚ εορτάζοντας τα 100 χρόνια από την ψήφιση του νόμου ξεκίνησε την αποστολή ειδοποιήσεων για απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων και ήδη οι Δημόσιοι υπάλληλοι μαζεύονται στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Τις δικές σας απολύσεις κύριοι της Κυβέρνησης πότε θα τις υπογράψετε;;;

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Σύλλογος μας καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση του Υπουργού Υγείας Κ. Ανδρέα Λοβέρδου εναντίων των δημοσίων υπαλλήλων.
Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, αδυνατούν να παρακολουθήσουν το παραλήρημα του Υπουργού Υγείας, κ. Αν. Λοβέρδου.
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στον υπουργό μας που άνοιξε ξανά τον εμφύλιο μεταξύ Δημοσίων κι Ιδιωτικών Υπάλληλων
Η επίθεση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της γενικότερης επίθεσης της κυβέρνησης κατά του Δημοσίου, των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και των εργαζόμενων σε αυτό. Η προπαγάνδα έχει αρχίσει ήδη με τις γνωστές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και του κυβερνητικού εκπροσώπου. Η προπαγάνδα αυτή θα συνεχισθεί και θα κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα όλο περισσότερο, με τη βοήθεια των γνωστών εξωνημένων κυβερνητικών φερεφώνων.
«Το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν» Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ο Κος Λοβέρδος κατηγορεί τους δημοσίους υπαλλήλους για την κατάντια της χώρας ...δεν φταίνε οι μίζες, τα δημόσια έργα που υπερκοστολογούνταν για να φάνε οι ημέτεροι ...ή πλημμελής άσκηση καθηκόντων πολιτικών που με λάθος επιλογές χρέωναν την χώρα χωρίς αντίκρισμα ,οι υπερβολικές και σκανδαλώδεις προμήθειες υγείας ,άμυνας κλπ ....η ασφάλιση υγείας κοινωνικών ομάδων, μεταναστών χωρίς αυτοί να έχουν προσφέρει δραχμή στα ταμεία μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους..
Εκτός του μνημονίου, των περικοπών στους μισθούς και στα επιδόματα οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και το μίσος του Κου Λοβέρδου. Για όλα φταίνε οι ΔΥ! Όλοι ανεξαιρέτως! Ούτε ένας δεν υπάρχει που να δουλεύει, αυτοί έκαναν το κράτος μπάχαλο όχι οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν ως τώρα!
Ο κ. Λοβέρδος καθηγητής Πανεπιστημίου δεν ήταν; Ήτοι, δημόσιος υπάλληλος...Ανήκει κι αυτός σ' αυτούς που ταλαιπωρούν τα 10.000.000 Ελλήνων. Ή μήπως μας ταλαιπωρεί ως μέλος της Βουλής των 300;
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στην επίθεση εναντίων των Δημοσίων Υπαλλήλων παραποιεί και τα στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση έχει δώσει, ως αποτέλεσμα της απογραφής που διεξήγαγε, με προφανή στόχο τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων. Ο αριθμός 1.000.000 δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι στον μέσο όρο της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ (20% του εργατικού δυναμικού και η μισθοδοσία τους το 10% του ΑΕΠ), εξ' αυτών οι μόνιμοι Δ.Υ. είναι σαφώς λιγότεροι των 780000. Το 70% αυτών αμείβονται με μισθούς των 1000-1500 ευρώ, είναι οι μοναδικοί που -αναγκαστικά- πληρώνουν τους φόρους τους προκαταβολικά.
Όσο για τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και τη διαπλοκή υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Λοβέρδος, Υπουργός πολλών κυβερνήσεων στο παρελθόν, ήταν απ’ αυτούς που συνέβαλαν αποφασιστικά για να γιγαντωθούν και να «ταλαιπωρούν» τους πολίτες της χώρας μας. Πρέπει και αυτό να αλλάξει γιατί ευνοεί τη γραφειοκρατία (ή μήπως γιατί το Σύνταγμα του 1911 απαγορεύει την απόλυση των ΔΥ;). Σας λέει τίποτα η αναθεώρηση του 2001, όταν μπήκε σφήνα ο νόμος περί "μη" ευθύνης υπουργών επί κ. Βενιζέλου; Τότε όμως δεν είχαμε πρόβλημα με τη γραφειοκρατία, τώρα μας προέκυψε!
Επιπλέον, ο Συνταγματολόγος κ. Λοβέρδος αμφισβήτησε ευθέως το Σύνταγμα, την κατοχυρωμένη μονιμότητα, καθώς και το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται κατά της πρωτοφανούς αντιλαϊκής πολιτικής, που ασκείται από την κυβέρνηση.
Αλλά, συνήθως, ο ολισθηρός δρόμος της παραποίησης και ο υπερβάλλον ζήλος για να γίνει κάποιος αρεστός στην Τρόικα οδηγεί σε πολιτικό κανιβαλισμό.
Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ταυτίζονται με την πλήρη ικανοποίηση των επιθυμιών των δανειστών (τοκογλύφων – κερδοσκόπων) που επιζητούν με κάθε τρόπο την εκποίηση και εκχώρηση, στους φίλους τους «επενδυτές», των μεγάλων Δημοσίων Υπηρεσιών έναντι πινακίου φακής, χωρίς τους εργαζόμενους σε αυτές και σε βάρος του Ελληνικού λαού που θα κληθεί να πληρώσει το κόστος.
Αλήθεια, πόσους υπαλλήλους απασχολεί το προσωπικό γραφείο του κ. υπουργού? Αποφάσισε πόσους θα απολύσει?
Πύργος 13-9-2011
εκ του Δ.Σ. 
του Συλλόγου Υπαλλήλων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, αδυνατούν να παρακολουθήσουν το παραλήρημα του Υπουργού Υγείας, κ. Αν. Λοβέρδου.

Η επίθεση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της γενικότερης επίθεσης της κυβέρνησης κατά του Δημοσίου, των δημοσίων κοινωνικών αγαθών και των εργαζόμενων σε αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα και υπηρετεί ο Υπουργός Υγείας, ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό και όχι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι οποίοι συκοφαντούνται αλλά και υφίστανται τις συνέπειες της αντιλαϊκής αυτής πολιτικής.

Όσο για τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και τη διαπλοκή υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Λοβέρδος, Υπουργός πολλών κυβερνήσεων στο παρελθόν, ήταν απ’ αυτούς που συνέβαλαν αποφασιστικά για να γιγαντωθούν και να «ταλαιπωρούν» τους πολίτες της χώρας μας.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στην επίθεση εναντίων των Δημοσίων Υπαλλήλων παραποιεί και τα στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση έχει δώσει, ως αποτέλεσμα της απογραφής που διεξήγαγε, με προφανή στόχο τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

Επιπλέον, ο Συνταγματολόγος κ. Λοβέρδος αμφισβήτησε ευθέως το Σύνταγμα, την κατοχυρωμένη μονιμότητα, καθώς και το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται κατά της πρωτοφανούς αντιλαϊκής πολιτικής, που ασκείται από την κυβέρνηση.

Αλλά, συνήθως, ο ολισθηρός δρόμος της παραποίησης και ο υπερβάλλον ζήλος για να γίνει κάποιος αρεστός στην Τρόικα οδηγεί σε πολιτικό κανιβαλισμό.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ταυτίζονται με την πλήρη ικανοποίηση των επιθυμιών των δανειστών (τοκογλύφων – κερδοσκόπων) που επιζητούν με κάθε τρόπο την εκποίηση και εκχώρηση, στους φίλους τους «επενδυτές», των μεγάλων Δημοσίων Υπηρεσιών έναντι πινακίου φακής, χωρίς τους εργαζόμενους σε αυτές και σε βάρος του Ελληνικού λαού που θα κληθεί να πληρώσει το κόστος.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ


Εκδόθηκε η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου που αφορά τον καθορισμό του νέου οκτάωρου ωραρίου. Σε προηγούμενη ανάρτηση (εδώ) είχαμε δημοσιοποιήσει σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αναφερόταν στην ανάγκη ύπαρξης σχετικής απόφασης ώστε να έχει εφαρμογή το νέο ωράριο.
Την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Για την επέκταση της εργασιακής εφεδρείας για τις απολύσεις στο Δημόσιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για την ένταξη στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας του προσωπικού που υπηρετεί σε διάφορους Οργανισμούς -ακόμη και ΝΠΔΔ- σε συνδυασμό και με τις δηλώσεις του αρμοδίου Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης περί «πλεονάζοντος» προσωπικού, «ανοίγει το δρόμο» για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο.
Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις Οργανισμών του Δημοσίου και οι ιδιωτικοποιήσεις σχεδιάζονται με μοναδικό γνώμονα τη μείωση του λειτουργικού κόστους, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι δραματικές επιπτώσεις αυτών των επιλογών για τους εργαζόμενους, αλλά και ευρύτερα για το Κοινωνικό σύνολο. Πρόκειται για επιλογές, οι οποίες αντί να δίνουν λύσεις, δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα, εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα, στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου, πλήττουν κυρίως τα ευρύτερα λαϊκά, φτωχά και αδύναμα κοινωνικά στρώματα της χώρας και ανοίγουν –όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει- το δρόμο για απολύσεις και στο στενό Δημόσιο Τομέα.
Η Κυβέρνηση αντί να επικεντρώνεται στη λήψη μέτρων, αναγκαίων και ικανών να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και συνεπώς το Κοινωνικό Συμφέρον, συνεχίζει με δριμύτητα την καταστροφική της πολιτική, με στόχο την αποδυνάμωση και την αποδιοργάνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Η εμμονή των ασκούμενων κυβερνητικών πολιτικών στη διαρκή υποβάθμιση των Δημοσίων Αγαθών, μέσω της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης,  της οργανωτικής και λειτουργικής υποβάθμισης και τελικά της διάλυσης του Κοινωνικού Κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης, πρέπει να σταματήσει.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα κατά των καταστροφικών αυτών πολιτικών, προκειμένου να προστατεύσουμε όχι μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.