Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Το Δ.Σ του Συλλόγου ενέκρινε με απόφασή του, το σχέδιο Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου.
Τον κανονισμό μπορείτε να τον δείτε εδώ και μπορείτε στο email sypeilias@gmail.com να υποβάλλετε τις προτάσεις σας,  για την βελτίωσή του.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ορίστηκε Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα,  ορίστηκε ο Πρόεδρος και τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με βάση της προβλέψεις του ιδρυτικού νόμου της Περιφέρειας αλλά και του Οργανισμού Λειτουργίας της.
Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο Νικόλαος Γεωργάτος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με αναπληρωτή του τον Μιχάλη Καλογερόπουλο, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας.
Μέλη στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ορίζονται οι:
  1. Σπύρος Καραχρήστος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, με αναπληρωτή του τον Νικόλαο Φατούρο, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας.
  2. Ελένη Καραντώνη – Αντωνοπούλου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αναπληρώτρια της την Σοφία Συμεωνίδου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.
  3. Νίκη Βασιλοπούλου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, ως αιρετή εκπρόσωπος, με αναπληρωτή της τον Δημήτριο Μπαϊρακτάρη.
  4. Χριστόφορος Καπλάνης, ως αιρετός εκπρόσωπος, με αναπληρωτή του τον Σπυρίδωνα Βαλσάμη.
  5. Βαλεντίνη Κορεντζέλου, υπάλληλο με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.
  6. Ανδρομάχη Χαραλαμποπούλου, υπάλληλο με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.
Να σημειωθεί ότι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο των Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επιλαμβάνεται όλων των υπηρεσιακών υποθέσεων των υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και των πειθαρχικών, με εξαίρεση την επιλογή Προϊσταμένων.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Υποβολή προτάσεων για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Πύργος 5-7-2011      
Αριθ. Πρωτ.: 16 
Προς:          
1. Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηλείας
2. Διεύθυνση Διοικητικού−Οικονομικού Π.Ε. Ηλείας
3. Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηλείας
4. Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Ηλείας
5. Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Ηλείας
6. Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας
7. Τμήμα Πληροφορικής Π. Ε. Ηλείας
8. Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Ηλείας.
9. Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηλείας.

(με την παράκληση να ενημερωθεί το σύνολο των συναδέλφων)
                                                                                                                                                      
Κοιν.: Αντιπεριφερειάρχη  Ηλείας

Κοινή πεποίθηση όλων μας, μέσα από τους έξι μήνες λειτουργίας των νέων αιρετών Περιφερειών, είναι ότι παρουσιάζονται προβλήματα και δυσχέρειες που έχουν σχέση με την οργάνωση και τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα την αύξηση της γραφειοκρατίας, τον συγκεντρωτισμό αρμοδιοτήτων στην έδρα της Περιφέρειας, την διοικητική αποδυνάμωση των Υπηρεσιών και την ταλαιπωρία του πολίτη.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου στην Πάτρα μεταξύ εκπροσώπων των συλλόγων εργαζομένων των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Θεωρώντας ότι όλοι θα πρέπει να συμβάλλουμε θετικά στην δημιουργία ενός σύγχρονου, ισόρροπου και αναπτυξιακού Ο.Ε.Υ., σας παρακαλούμε να υποβάλλετε προς το Δ.Σ. του Συλλόγου, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στον Ο.Ε.Υ. της Περιφέρειας, ώστε ο Σύλλογος μας να είναι σε θέση να διατυπώσει ολοκληρωμένη πρόταση.
Η αποκτηθείσα εμπειρία του κάθε συναδέλφου από την λειτουργία των υπηρεσιών, κατά την εξάμηνη λειτουργία των Αιρετών Περιφερειών, είναι πολύτιμη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μην αξιοποιηθεί. Επίσης η απάθεια απέναντι στην βελτίωση τόσο των παρερχομένων υπηρεσιών, όσο και των όρων της εργασίας  μας, είναι αδικαιολόγητη, παρόλο που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε στοχοποιηθεί αδικαιολόγητα. 
Τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας παρακαλούμε να μας τις στείλετε και σε ηλεκτρονική μορφή στο email sypeilias@gmail.com, ώστε να μας διευκολύνετε στην επεξεργασία τους.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας έχει δημιουργήσει blog στη διεύθυνση http://sypeilias.blogspot.com/, από το οποίο μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου και στο οποίο θα αναρτηθεί και η πρόταση για την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ.  
Παρακαλούνται οι προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων να ενημερώσουν το σύνολο το συναδέλφων.


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Μικέλης
Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Ασημακόπουλος