Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 28 &ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
TΡITH 28  &  TETAΡTH 29 IOYNIOY 2011

ΟΧΙ στην κοινωνική εξαθλίωση
ΔΕΝ θα περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα

Η δύναμη και η ελπIδα είναι στους αγώνες

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση και η Τρόικα, παρά την αντίδραση των εργαζομένων και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως  μέσα από τα πρωτόγνωρα συλλαλητήρια, συνεχίζουν την επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
Επιμένουν και μάλιστα με συνοπτικές, αντισυνταγματικές και εκβιαστικές διαδικασίες στην ψήφιση του αντιλαϊκού μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού Νόμου, στον παραπέρα περιορισμό και  περικοπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και  των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη οικονομική πολιτική που οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση ενώ αυξάνει την ύφεση, την ανεργία, το χρέος και τα ελλείμματα.
Ο σχηματισμός της νέας Κυβέρνησης δεν ήταν παρά ένα ακόμη παιχνίδι στην τακτική και την προπαγάνδα για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία, οι δημόσιες επιχειρήσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.
Το νερό, το ρεύμα, ο ΟΤΕ, τα λιμάνια, οι συγκοινωνίες, ο ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.α. ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί, με δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.
Καταργούν και συγχωνεύουν δημόσιες υπηρεσίες, δημόσιους οργανισμούς, μειώνουν δραματικά την απασχόληση στο Δημόσιο αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους πολίτες και τους εργαζόμενους.
Φορτώνουν στους εργαζόμενους και την κοινωνία νέα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη με τη θέσπιση νέων φόρων, την αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.
Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπεται και νέα μείωση εισοδημάτων μέσα από τη θεσμοθέτηση κρατήσεων για την ανεργία, την περικοπή κατά 50% του κινήτρου απόδοσης, την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης και των ρυθμίσεων του νέου μισθολογίου – φτωχολογίου.
Ταυτόχρονα μειώνεται το εφάπαξ, αυξάνονται οι κρατήσεις για την κοινωνική ασφάλιση, μειώνονται οι κύριες συντάξεις μέσω του ΛΑΦΚΑ αλλά και οι επικουρικές συντάξεις και τα Ταμεία του Δημοσίου οδηγούνται σε διάλυση.
Η Κυβέρνηση όμως δεν περιορίζεται μόνο σε μέτρα περικοπής δικαιωμάτων. Ανακοίνωσε αλλαγές και σε θεσμικό επίπεδο για το Δημόσιο, με τις οποίες επεκτείνει τη στοχοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων επιχειρώντας ταυτόχρονα να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.
Κάποιες από αυτές, θα τεθούν και σε δημοψήφισμα για να περιληφθούν στις συνταγματικές ανατροπές. Η κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο βρίσκεται προ των πυλών, για να ανοίξει πλέον και τυπικά ο δρόμος των απολύσεων και της παραπέρα ενίσχυσης των  κομματικοπελατειακών σχέσεων,
Ο δρόμος που ακολουθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους και ολόκληρη την κοινωνία.
Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας, η κοινωνία με τα μαζικά συλλαλητήρια και τη δράση της, μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πορεία.
•        Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή, για μας, για τους συνταξιούχους αλλά ιδιαίτερα για τους νέους, για την ίδια τη χώρα.
•        Να εμποδίσουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των νέων αντιλαϊκών μέτρων.



Από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ Π.Ε. & Τ.Ε.


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1069/31-5-2011 τ. Β΄ η απόφαση για την μείωση της ημερήσιας αποζημίωσης για την μετακίνηση των Μηχανικών Π.Ε. και Τ.Ε. (κάντε δύο κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση)


Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΩΤΗ



Η εφημερίδα ΠΡΩΤΗ σε κύριο άρθρο της το Σάββατο 18 Ιουνίου, αναφέρεται στο διπλό σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης (κάμερες και κάρτες)  των υπαλλήλων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας.  (κάντε δύο φορές κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση) 

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ηλεκτρονική καταγραφή εισόδου-εξόδου Υπαλλήλων Π.Ε Ηλείας




Πύργος 17-6-2011      


Αριθ. Πρωτ.: 15 

 

Προς:
  1. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας   Ηλείας
  2. Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού



ΘΕΜΑ:
Ηλεκτρονική καταγραφή εισόδου-εξόδου Υπαλλήλων Π.Ε Ηλείας







Με το υπ΄ αριθ. 72128/2161/10-6-2011 έγγραφο σας με θέμα «παραλαβή καρτών ωρομέτρησης προσωπικού», το οποίο απευθύνεται στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, χωρίς να κοινοποιείται για ενημέρωση στον Πρωτοβάθμιο Σύλλογο Εργαζομένων, ενημερώνετε για την εφαρμογή από 1η Ιουλίου 2011 της ηλεκτρονικής καταγραφής και επεξεργασίας των δεδομένων που αφορούν την προσέλευση και αποχώρηση του προσωπικού (αφού πρώτα προηγηθεί μια περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας).
Ο Σύλλογός μας σε καμία περίπτωση δεν έχει διάθεση να υποδείξει τις μεθόδους με τις οποίες η Διοίκηση θα ασκήσει το δικαίωμα ελέγχου της τήρησης του ωραρίου από τους υπαλλήλους. Έχει όμως την υποχρέωση να προστατεύσει τους εργαζομένους του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας από την επιλεκτική εφαρμογή μιας μεθόδου που εγείρει πολλά ερωτηματικά περί της νομιμότητάς της.    

Μέσα από αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να σημειωθεί ότι:
  1. Στο χώρο που έχει τοποθετηθεί το μηχάνημα ηλεκτρονικής καταγραφής εισόδου - εξόδου, έχει τοποθετηθεί και σύστημα οπτικής καταγραφής εικόνας με την δυνατότητα αποθήκευσης, τήρησης αρχείου και επεξεργασίας. Είναι γνωστό ότι η εγκατάστασή τους δεν είναι σύμφωνη με την οδηγία 1/2011 που έχει εκδώσει η   Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και η λειτουργία τους, τουλάχιστον, είναι παράτυπη. Επίσης η συνύπαρξη των καμερών και του μηχανήματος ηλεκτρονικής καταγραφής έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την οδηγία 115/2001 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
  2. Δεν έχει γίνει γνωστό προς εμάς ποιος θα είναι ο υπεύθυνος συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων αυτών, με ποιο τρόπο θα αξιοποιούνται και σε ποιο βαθμό θα είναι δυνατή η επέμβαση για διόρθωση των δεδομένων. Με λίγα λόγια ποιο θα είναι το επίπεδο ασφάλειας του συστήματος καταγραφής. Επίσης δεν είναι γνωστό εάν το λογισμικό συλλογής καταχώρησης, αποθήκευσης, επεξεργασίας είναι σύμφωνο με τους ισχύοντες κανονισμούς διασφάλισης της αξιοπιστίας και ακεραιότητας των δεδομένων. Παράλληλα δεν είναι γνωστό εάν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που θα προκύπτουν από τη χρήση των ηλεκτρονικών καρτών για τον έλεγχο της πρόσβασης στον χώρο εργασίας θα χρησιμοποιούνται και για άλλους σκοπούς.
  3. Δεν έχει πραγματοποιηθεί διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και δεν υπάρχει καμία συγκατάθεση για την συλλογή – αποθήκευση – επεξεργασία των δεδομένων τους. Ταυτόχρονα δεν έχει προηγηθεί ενημέρωση των υπαλλήλων για τον τρόπο αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της ηλεκτρονικής καταγραφής.
  4. Πρέπει να σας επισημάνουμε τα παρακάτω ερωτήματα και για τα οποία πρέπει να μας δώσετε απαντήσεις:
·        Υποθετικά εάν ένας υπάλληλος την μία μέρα εργασθεί για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών πέντε ώρες μετά το πέρας του ωραρίου, το σύστημα θα του αναγνωρίζει αυτόματα την υπερωριακή απασχόληση;
·        Και εάν ο ίδιος υπάλληλος την επόμενη μέρα καθυστερήσει μία ώρα το σύστημα θα προχωρεί στην αντίστοιχη περικοπή μισθού;
·        Επίσης εάν ένας υπάλληλος έχει μετακινηθεί για υπηρεσιακή ανάγκη πχ στη Βάρδα, ολοκληρώσει την υπηρεσία του την ώρα λήξης του ωραρίου και είναι κάτοικος Αμαλιάδας, θα πρέπει να επιστρέψει στον Πύργο για να ενημερώσει το σύστημα καταγραφής και στην συνέχεια να επιστρέψει στην Αμαλιάδα;
5. Ο Σύλλογος μας εκφράζει την απορία του για την επιλεκτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής καταγραφής του ωραρίου μόνο στους εργαζομένους του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας, όταν αντίστοιχο σύστημα δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά ούτε και στις υπηρεσίες εκτός Διοικητηρίου της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας. Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην εφαρμογή μιας πολιτικής διαφορετικών μέτρων και σταθμών.
Με βάση τα ανωτέρω σας παρακαλούμε:
  1. Να μας γνωστοποιηθεί εάν η επεξεργασία και η χρήση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των εργαζομένων που θα συλλέγονται με το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής διέπεται από τους κανόνες του Ν. 2472/97 και εάν έχετε προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται από την ισχύουσα νομοθεσία για την νόμιμη λειτουργία του.
  2. Να απομακρυνθούν οι  κάμερες καταγραφής εικόνας από το χώρο του ισογείου του Διοικητηρίου από την έναρξη της νέας μεθόδου ωρομέτρησης του προσωπικού.
  3. Στην περίπτωση που η άμεση απομάκρυνση των συστημάτων καταγραφής εικόνας είναι αδύνατη για τεχνικούς λόγους, θεωρούμε επιβεβλημένη την αναστολή του νέου ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής εισόδου – εξόδου των υπαλλήλων, μέχρι την απομάκρυνση των καμερών.

Διατηρώντας σε κάθε περίπτωση τους ενδοιασμούς μας και επιφυλασσόμενοι για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος μας για την προστασία των συναδέλφων από την αυτοματοποιημένη επεξεργασία πληροφοριών προσωπικού χαρακτήρα, όπως αυτά ρυθμίζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση 108/1981 του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ν. 2068/1992), παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας. 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Μικέλης
Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΑΔΕΔΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
 ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Δεν χρωστάμε,δεν πληρώνουμε

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση και η τρόικα, παρά  την ομολογία τους για την αποτυχία της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, συνεχίζουν  και εντείνουν τη νέα βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προωθούν εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και αναδιάρθρωση ή κλείσιμο Δημοσίων Φορέων, νέα  αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του κατώτερου μισθού, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις  μέσω αύξησης των κρατήσεων του ΛΑΦΚΑ και της ειδικής εισφοράς για όσους είναι κάτω από 60 χρονών κ.λπ.
Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπονται επιπλέον και νέες περικοπές εισοδημάτων μέσα από την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης, την αύξηση των κρατήσεων για ανεργία  και το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο.
Ταυτόχρονα προβλέπεται το ξεπούλημα  των ΔΕΚΟ και των Δημοσίων Υπηρεσιών και μάλιστα μέσα από τη σύσταση ιδιωτικού φορέα που θα ελέγχει η ίδια η Τρόικα!!!
Το νερό, το ρεύμα, ο ΟΤΕ, τα λιμάνια, οι συγκοινωνίες, ο ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.α. ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί,  με δραματικές επιπτώσεις  για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.
Μαζί όμως με τις ΔΕΚΟ και τη δημόσια περιουσία, η κυβέρνηση  προωθεί τη συγχώνευση και κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών, τη δραματική  μείωση  της απασχόλησης και στο στενό δημόσιο τομέα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους πολίτες και τους εργαζόμενους. Καταργούνται ή συγχωνεύονται αρχικά 75 Φορείς του Δημοσίου, ο ΟΔΔΥ, το ΕΙΝ, τα ερευνητικά ιδρύματα, o OΣΚ, κ.λπ. ενώ μέσα από την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ, των προς μετάταξη υπαλλήλων, καταργούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα στο Δημόσιο.
Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και η τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο.
Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση  τους εργαζόμενους και ολόκληρη την  κοινωνία.
Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας, οι αγώνες όλης της ελληνικής κοινωνίας με τα πρωτόγνωρα μαζικά και δυναμικά συλλαλητήρια, μπορούν να σταματήσουν την πολιτική που καταστρέφει τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία, προς όφελος των δανειστών, των κερδοσκόπων και του κεφαλαίου.


Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο για έγκριση το καινούργιο καταστατικό της Ομοσπονδίας.
Η επωνυμία της Ομοσπονδίας είναι η εξής: «Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας» και με το διακριτικό τίτλο Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
Ολόκληρο το κείμενο του νέου καταστατικού (οι  αλλαγές με κόκινα γράμματα) θα το βρείτε ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ


Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ   ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127  Γραφ.215-Τ.Κ.115 24 - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Συνάδελφοι,
Μετά την επιτυχημένη απεργία-αποχή της βδομάδας που πέρασε και τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Υπουργείων  ότι  το αργότερο  μέχρι τις 29 Ιουνίου, θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα  σε όλους τους   συναδέλφους των Διευθύνσεων Μεταφορών, αναστέλλουμε προσωρινά τις όποιες κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα  6 Ιουνίου, επανερχόμενοι  στο έργο της πρακτικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, και περιμένοντας την υλοποίηση της παραπάνω δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας. 
       
                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
               ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                   ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ