Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Το ΠαΣοκ γιορτάζοντας τα 100 χρόνια του νόμου Βενιζέλου απολύει δημοσίους υπαλλήλους

Βενιζέλος το ψήφισε , Βενιζέλος το καταργεί


ΜΑΙΟΣ 1911. Πρωθυπουργός ο Ελευθέριος Βενιζέλος.. Με εισήγηση του πρωθυπουργού θα περιληφθεί στο Σύνταγμα άρθρο, το 102, το οποίο θα προβλέπει τη μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων.
Ο Βενιζέλος θα πει χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποβλέπει στο συμφέρον του λαού και όχι των δημόσιων υπαλλήλων.
Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ήταν όμηροι της πολιτικής εξουσίας. Κάθε κόμμα που ανέβαινε στην εξουσία απέλυε τους υπαλλήλους που ανήκαν στο αντίπαλο κόμμα για να προσλάβει τους δικούς του.
Και οι απολυθέντες, οι αποκαλούμενοι Παυσανίες, συνέρρεαν σ’ ένα σανιδένιο παράπηγμα επί της πλατείας Κλαυθμώνος (από κει και το όνομά της), που εκτελούσε χρέη καφενείου, για να θρηνήσουν την κακή τους τύχη, που τη συνέδεαν με την τύχη της χώρας, κραυγάζοντας ότι το νέο γκουβέρνο οδηγεί την Ελλάδα στο χάος.
Σεπτέμβριος 2011. Υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος Το ΠΑΣοΚ εορτάζοντας τα 100 χρόνια από την ψήφιση του νόμου ξεκίνησε την αποστολή ειδοποιήσεων για απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων και ήδη οι Δημόσιοι υπάλληλοι μαζεύονται στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Τις δικές σας απολύσεις κύριοι της Κυβέρνησης πότε θα τις υπογράψετε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: